Reacţia şoferului de TIR filmat când evită milimetric o bătrână care i-a apărut brusc în faţă VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgian Dinu are 37 de ani
Georgian Dinu are 37 de ani

”Nu cred că îmi mai iese a doua oară treaba asta”, este de părere şoferul TIR-ului surprins într-o filmare când trece milimetric pe lângă un pieton şi se opreşte într-un gard. Georgian Dinu, protagonistul scenei produse în judeţul Galaţi, are o experienţă de 19 ani la volanul unor camioane.

Poliţiştii din Galaţi au făcut publică, miercuri, o filmare spectaculoasă în care şoferul unui TIR reuşeşte să evite în ultimul moment un pieton, o femeie de 90 de ani, care efectiv sare în faţa autovehiculului.

Şoferul TIR-ului reuşeşte să o evite pe bătrână, care scapă nevătămată, dar maşina intră într-un gard, pe care îl distruge. Conform IPJ Galaţi, totul s-a întâmplat miercuri, în orei 10.30, pe DN 2B, în localitatea Movileni. 

”Nu ştiu ce reiese din acea filmare, dar distanţa vă pot spune că a fost foarte mică. Femeia aceea nici măcar nu s-a uitat în stânga. A traversat strada ca la sprint, parcă dăduse cineva startul la maraton şi a vrut să traverseze strada. Am auzit de la martori că băbuţa se ducea să-şi ia ceva de băut”, declară Georgian Dinu, şoferul TIR-ului. 

Acesta spune că, deşi nu se observă pe înregistrare, după ce a virat, a intrat cu maşina în gard, dar şi într-un stâlp de electricitate, pe care l-a retezat. 

”Lovitura cu stâlpul m-a zgâlţâit şi pe mine. A doua zi am început să simt dureri. Eu nu-i doresc nimănui să aibă ocazia de a-şi testa timpii de reacţie. Un astfel de camion, care era încărcat, demarează greu dar se şi opreşte greu. Acum cred că nici mie nu îmi iese a doua oară treaba asta. Aproape se termina curba când s-a angajat femeia în traversare pe loc nepermis”, spune şoferul de TIR.

Buzoianul a reuşit abia joi dimineaţă să vadă înregistrarea şi să afle reacţiile colegilor de breaslă, care, în cea mai mare parte sunt de apreciere. Prin viteza sa de reacţie, Georgian Dinu a reuşit să evite acroşarea bătrânei de 90 de ani care îi sărise brusc în faţă.

”Eu zic şi acum că a fost cea mai bună manevră posibilă. În două secunde s-a întâmplat totul. Dacă o loveam, era acum cu mâinile pe piept, iar eu aş fi avut o grămadă de probleme pe cap. Am frânat cât am putut şi am tras stânga de volan când am realizat că autoturismul din faţă avea ceva distanţă. A văzut şi el femeia şi apucase să frâneze. Un metru, doi metri dacă nu viram, femeia era acroşată. Dacă era lovită, izbitura de asfalt îi era fatală”, este de părere şoferul în vârstă de 37 de ani.  

După incident, bătrâna şi-a continuat drumul, fiind identificată ulterior cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere. Femeia de 90 de ani a fost amendată cu 435 de lei pentru traversare neregulamentară. 

În loc să-i mulţumească şoferului care a salvat-o, bătrâna a dat vina tot pe el.  ”Da' cine l-a pus pe el să treacă aşa aiurea, de nebun? Cum? De exemplu, eu mergeam, nu? Când să mă cobor jos, aud că uite maşina. Da' maşina, dacă era, nu mă lovea?”, a declarat femeia, imediat după accident.

”Până am coborât eu din cabină, bătrânica a dispărut. A găsit-o poliţia la domiciliu. Am văzut ce a zis, că eram băut. Am fost testat de două ori, ambele cu rezultat negativ, o dată pe loc, apoi la poliţie. Doamna nici acum nu realizează că acum putea să nu mai fie, dintr-o neatenţie. Îmi pare bine că am salvat-o şi nu mai contează ce crede”, susţine Georgian.

Georgian Dinu este şofer profesionist de la 18 ani, locuieşte în municipiul Buzău, este căsătorit şi are un băieţel. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Trupul fără suflare al unei femei, descoperit într-un BMW parcat pe o stradă lăturalnică. Avea trei copii 

Cine este medicul găsit mort într-un spital privat din Constanţa. Anchetatorii iau în calcul sinuciderea

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite