Răsaduri de cannabis, găsite în casa unui buzoian. Făcea parte dintr-o reţea de traficanţi VIDEO

Răsaduri de cannabis, găsite în casa unui buzoian. Făcea parte dintr-o reţea de traficanţi VIDEO

Sursa IPJ Buzău

Poliţiştii şi procurorii buzoieni au efectuat 22 de percheziţii domiciliare, în Buzău, Brăila şi Bucureşti, la persoane bănuite de trafic de droguri şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un număr de 11 persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani, s-au aprovizionat cu droguri de risc, în special cannabis, şi substanţe cu efect psihoactiv de la persoane din Galaţi, Brăila şi municipiul Bucureşti, pe care le-ar fi vândut în Buzău.
 
Din 2020, persoanele bănuite au închiriat diferite imobile pentru desfăşurarea activităţii infracţionale. 
 
În urma percheziţiilor au fost ridicate peste 700 de grame de droguri de mare risc, cannabis şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive, dar şi telefoane mobile, 6.500 de lei şi 1.000 de euro.
 
Totodată, poliţiştii au descoperit la domiciliul unui bărbat din Buzău o cultură indoor de cannabis. Mai precis, acesta avea în casă răsaduri de cannabis, ţinute în păhărele de plastic, pe care urma să le planteze în grădina din spatele casei.
 
Au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri. 
 
Ulterior, faţă de cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, iar, faţă de alţi doi, s-a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar. 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
 
La activităţi au participat poliţişti ai brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Ploieşti şi Bucureşti, poliţişti ai serviciilor de combatere a criminalităţii organizate Vrancea şi Brăila, jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi judeţene Buzău şi Brăila, precum şi jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările