Punct de prim ajutor la Chiojdu, amenajat de Crucea Roşie

Punct de prim ajutor la Chiojdu, amenajat de Crucea Roşie

Arhivă

În cadrul unui amplu proiect dezvoltat de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, intitulat „Puncte de prim ajutor în satele izolate”, filiala de Cruce Roşie Buzău a deschis un punct de prim ajutor în satul Cătiaşu, comuna Chiojdu.

 
Potrivid conducerii instituţiei, s-a optat pentru această localitate după ce au fost analizate o serie de criterii. Astfel, satul nu dispune de un centru medical şi se află la o distanţă de aproximativ cinci kilometri de centrul medical din comună. În plus, cea mai apropiată staţie de ambulanţă se află la o distanţă de circa 50 de kilometri, mai exact în oraşul Nehoiu. Totodată, drumul de acces este greu practicabil, iar în condiţii meteo nefavorabile este imposibil de parcurs. Comunitatea este formată din apro­ximativ 400 sute de persoane. 
 
„Sperăm ca acest demers să reprezinte un sprijin real pentru comunitatea acestei localităţi izolate, constituindu-se într-o actiune umanitară în beneficiul celor pentru care accesul la servicii medicale de urgenţă este atât de dificil”, a declarat Floarea Bârzu, directoarea filialei de Cruce Roşie Buzău.
 
Punctul de prim ajutor din satul Cătiaşu va fi deservit de o familie de voluntari localnici, soţ şi soţie, ambii pregătiţi în domeniul utilizării dispozitivelor medicale din dotare şi acordării primului ajutor premedical de bază. Punctul de prim ajutor din Cătiaşu este dotat cu trusă de prim ajutor echipată conform standardelor europene; electrocardiograf cu sistem de transmitere a datelor la distanţă, glucometru, tensiometru şi materiale sanitare consumabile.
 
Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările