Proiect în Consiliul Local pentru încurajarea colectării selective a deşeurilor

Proiect în Consiliul Local pentru încurajarea colectării selective a deşeurilor

Facturi mai mici la serviciile de salubrizare pentru buzoienii care colectează selectiv resturile menajere. Este propunerea facută de liberalii din Consiliul Local Buzău, atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice. Locuitorii oraşului ar urma să beneficieze de o reducere cu cel puţin 10 la sută la facturile de salubrizare dacă depozitează selectiv gunoiul.


Operatorul de salubritate din municipiul Buzău practică de mai mult timp colectarea selectivă atât pentru cetăţenii care locuiesc la casă cât şi în cazul mai multor asociaţii de proprietari şi firme. Liberalii din Consiliul Local propun o reducere cu cel puţin 10% a facturilor de salubritate, acolo unde se realizează colectarea selectivă a gunoiului.
 
Potrivit iniţiatorilor, facilităţile impuse printr-un astfel de proiect ar încuraja mai multe asociaţii de proprietari din oraş să adopte soluţia depozitării selective a deşeurilor, cu ajutorul firmei de salubrizare.

Liberalii mai spun că logistica necesară implementării acestui proiect ar trebui asigurată de operatorul de salubritate şi de Primăria Buzău. Proiectul prevede şi sancţiuni pentru buzoienii care nu vor efectua colectarea selectivă a gunoiului, cu amenzi cupinse între 500 şi 1000 de lei. 

Proiectul de hotărâre conceput de consilierii locali ai PNL a fost depus zilele trecute la Primărie, urmând să parcurgă etapele de dezbatere publică şi apoi de discuţii în cadrul Consiliului Local Municipal.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: