Profesorii buzoieni se pregătesc pentru proteste de amploare. Încep cu pichetarea Prefecturii

Profesorii buzoieni se pregătesc pentru proteste de amploare. Încep cu pichetarea Prefecturii

Se anunţă noi proteste de amploare în România. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ va începe pe 2 octombrie proteste împotriva Guvernului dacă Executivul nu acceptă încheierea unui acord prin care să promită rezolvarea mai multor probleme ale profesorilor. Nu doar prefecturile vor fi pichetate, deoarece proteste vor avea loc şi în faţa Ministerului Educaţiei.


Profesorii din toata tara sunt în pragul disperării. De luna viitoare, sindicatele din învăţământ anunţă proteste de amploare în toată ţara. Principala nemulţumire a dascălilor este adoptarea legii salarizării unitare, care „plasează cadrele didactice la un nivel apropiat de cel al muncitorilor necalificaţi”.

Dacă până pe 25 septembrie, nu se va ajunge la un consens cu Guvernul pentru acordarea salariilor promise, precum şi a banilor câştigaţi de dascăli prin sentinţe judecătoreşti, aceştia se văd nevoiţi să iasă în stradă.

În acest moment, spun sindicaliştii din educaţie, un profesor debutant este remunerat exact la fel ca un muncitor necalificat.

Dacă revendicarile nu le sunt luate in seamă, sindicalistii din invatamant vor începe acţiunile de protest. Astfel, în data de 2 octombrie, între orele 12.00 – 14.00, vor fi pichetate toate prefecturile din reşedinţele de judeţ, iar pe 4 şi 5 octombrie, va fi pichetat sediul Guvernului.

România este ţara din Uniunea Europeană care alocă cei mai puţini bani pentru educaţie, anume 248 de euro pe cap de locuitor, în condiţiile în care media europeană este de 1.400 de euro.

citeste totul despre: