Verificări la Buzău ale procurorilor DNA în legătură cu Maternitatea lui Mocanu

Verificări la Buzău ale procurorilor DNA în legătură cu Maternitatea lui Mocanu

Maternitatea nu este nici acum funcţională                                                                 FOTO: Iulian Bunilă

Investiţia de peste 80 de milioane de lei în noua maternitate de pe strada Victoriei,  făcută la iniţiativa  fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, Victor Mocanu, a intrat în vizorul oamenilor legii. Zilele trecute, o echipă de procurori DNA au luat la bani mărunţi documentele legate de închirierea aparaturii medicale.


Este vorba de un contract de închiriere ce prevedea plata de către Consiliul Judeţean Buzău a unei chirii de 3 miliarde de lei, lunar, până la sfârşitul anului 2012. Contractul a fost semnat cu firma Medical Finances Project SRL din Bucureşti, în data de 6 aprilie 2012, şi a intrat în vigoare chiar pe 1 iunie, ziua când a fost inaugurată investiţia de la Maternitate, asta deşi unitatea medicală nu era nici pe departe funcţională.

„Am primit, marţi, o vizită a unei echipe formate din procurori de la DNA Ploiesti. Acestia au ridicat o serie de documente legate de contractele de achiziţie directă a unor aparate cumpărate pentru dotarea Maternităţii noi, precum şi documente legate de contracte de închiriere de aparatură pentru aceeaşi unitate. Este vorba despre un dosar din 2012. În aceeaşi zi, echipa s-a deplasat şi la clădirea Maternităţii noi, pentru a efectua cercetări specifice”, ne-a declarat preşedintele CJ Buzău, Cristinel Bâgiu. 

În cursul zilei de joi, au fost chemaţi la sediul DNA Ploieşti trei angajaţi ai Consiliului Judeţean, care au fost chestionaţi de către procurori în legătură cu investiţia la noua maternitate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările