Probele dure pentru obţinerea brevetului de paraşutist. Unde are loc pregătirea specială VIDEO

Probele dure pentru obţinerea brevetului de paraşutist. Unde are loc pregătirea specială VIDEO

Arhivă adevarul.ro

Judeţul Buzău este „leagănul paraşutismul militar românesc”, după ce un basarabean pe nume Grigore Baştan a pus aici bazele şi a condus destinele paraşutismului românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform tradiţiei, paraşutiştii militari din forţele speciale ale Armatei Române primesc botezul în cariera de paraşutist tot la Buzău, în cadrul Centrului de Instruire pentru Operaţii Speciale.
 
În fiecare an, noi serii de cursanţi trec prin procesul de instruire de la unitatea din Crângul Buzăului. Ei execută toate cele cinci paraşutări obligatorii pentru obţinerea brevetului, pe Aerodromul de la Boboc. 
 
Dacă în prima parte a cursului, militarii sunt nevoiţi să facă faţă unui program de instruire la sol foarte solicitant, al doilea modul se dovedeşte a fi cu mult mai dificil, dar în aceeaşi măsură plin de satisfacţii.
 
După brevetare, cursanţii au dreptul să poarte însemnele de paraşutist militar: bereta bordo, insigna şi ecusonul de paraşutist iar în buzunar vor avea brevetul de paraşutist militar. 
 
Buzăul va rămâne în memoria lor ca un loc special, oraşul unde au trăit emoţii intense şi satisfacţii depline. Paraşutele inventate de generalul Grigore Baştan şi folosite decenii întregi sunt istorie. De câţiva ani, militarii români folosesc paraşuta model american, PSP-M1.
 

Reportaj despre brevetarea paraşutiştilor militar, realizat de Studioul Multimedia - Observatorul militar:

Vă recomandăm să mai citiţi:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările