Prin noul regulament de transport public, Primăria favorizează apariţia taxiurilor electrice sau hibrid

Prin noul regulament de transport public, Primăria favorizează apariţia taxiurilor electrice sau hibrid

Primăria a decis să nu mai elibereze în următorii ani autorizaţii pentru transportul de călători în regim de taxi, pentru că cele existente sunt suficiente pentru numărul de locuitori ai municipiului. Excepţie fac doar autoturismele electrice sau hibrid, pentru care vor putea fi acordate maximum zece autorizaţii. Un număr de 500 de autorizaţii pentru taximetrie au fost eliberate în Buzău.

Ştiri pe aceeaşi temă


Proiectul de hotărâre privind regulamentul de transport public în regim de taxi va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal luna viitoare. Acesta încurajează introducerea de taxiuri electrice sau hibrid pe străzile oraşului. 

Conform legii, ar trebui ca în orice localitate să funcţioneze câte patru taxiuri pentru fiecare mie de locuitori. 

La Buzău au fost emise pe o perioadă de 5 ani un număr de 500 de autorizaţii de transport în regim de taxi, care ar trebui să scadă natural până la limita de 462, câte sunt necesare oraşului, conform ultimului recensământ.

De aceea, Primăria nu va mai elibera nicio autorizaţie nouă până când nu va fi atins acest număr maxim de taximetre, cu excepţia a maximum 10 exemplare, exclusiv pentru autoturismele electrice sau hibrid. Este o măsură prin care se încearcă diminuarea poluării şi protejarea mediului din oraşul Buzău.

citeste totul despre: