VIDEO Primul lot de teste rapide a ajuns la Spitalul Judeţean. Ce categorii de pacienţi vor fi testaţi

VIDEO Primul lot de teste rapide a ajuns la Spitalul Judeţean. Ce categorii de pacienţi vor fi testaţi

Foto SJU Buzău

Un număr de 600 de teste rapide pentru depistarea COVID-19, dintre cele 43.000 de teste oferite de Ministerul Sănătăţii, au ajuns, marţi, la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău. În paralel, unitatea medicală a achiziţionat 300 de teste rapide, fiind în licitaţie pentru achiziţionarea a până la 5.000 de teste.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Testele rapide antigen sunt destinate  pacienţilor care prezintă simptomatologie medie şi gravă, cu prioritate cei care vor fi internaţi în spital. Menţionăm că dacă testul iese pozitiv la un pacient, acel pacient va fi testat si  prin procedura RT-PCR, care certifică pozitivarea prin buletinul de analiză”, a precizat Adriana Bunilă, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Judeţean Buzău.
 
Testele vor fi făcute pacienţilor cu simptome de infecţie respiratorie care ajung în U.P.U., iar în funcţie de rezultat, ei sunt repartizaţi în secţii. Rezultatul acestui tip de test iese în 15, maximum 20 de minute. Specialiştii mai spun că gradul de acurateţe este de peste 90%.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările