Primarul Buzăului vrea desfiinţarea Bazarului de pe Cuza Vodă şi transformarea clădirii în sediu pentru birourile Primăriei

Primarul Buzăului vrea desfiinţarea Bazarului de pe Cuza Vodă şi transformarea clădirii în sediu pentru birourile Primăriei

Una dintre cele mai importante clădiri istorice ale Buzăului, cea care găzduieşte Bazarul, va deveni de anul viitor sediu pentru birouri ale Primăriei dar şi gazdă pentru diverse evenimente culturale. Soarta actualilor comercianţi care activează în prezent în clădirea din capătul străzii Cuza Vodă va fi decisă în perioada imediat următoare.

 
De anul viitor, clădirea Bazarului va fi reproiectată astfel încât aici să fie amenajate birouri ale Primăriei. Decizia vine după ce Constantin Toma a constatat că spaţiul din Palatul Comunal este insuficient iar lucrul cu cetăţeanul nu se poate desfăşura aşa cum ar fi normal.
 
„Începând de anul viitor vreau să intrăm în reproiectarea şi refacerea clădirii Bazarului şi ceea ce se face acum cu cetăţeanul buzoian să fie mutat acolo iar aici să se desfăşoare activităţile strategice şi o parte să devină chiar muzeu. O să încercăm să unim cele două Primării şi să facem ceva cu acest centru vechi. Să facem locuinţe sociale ca să reuşim să îi mutăm de aici pe oamenii ăştia pentru că unii au fost puşi aici şi nu plătesc nimic de ani de zile”, a declarat primarul Constantin Toma.
 
 
În ceea ce priveşte comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în prezent în clădirea Bazarului Constantin Toma a declarat că va încerca să le găsească alte locuri dat fiind că oricum nu prea mai au „cine ştie ce vânzare şi mulţi dintre ei s-au rărit”.
 
Imobilul a fost construit în 1890, ca hală de carne şi peşte, după proiectul arhitectului Doru Boianovici.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările