Primarul Bârlă a explicat de ce nu poate începe amenajarea centurii de est a Buzăului: Direcţia Apelor întârzie investiţiile în consolidarea digului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoseaua va ocoli Buzăul prin est   Foto Iulian Bunilă
Şoseaua va ocoli Buzăul prin est   Foto Iulian Bunilă

Contre între primăria Buzău şi Direcţia Apelor, din cauza digului pe care trebuie amenajată centura oraşului Buzău, care ar fluidiza traficul dinspre Moldova către Brăila şi Galaţi. În timp ce autorităţile locale spun că nu se pot apuca de treaba până când Diecţia Apelor nu rezolvă fisurile din dig, cei de la Ape spun că nu e vorba despre fisuri, ci urme de eroziune care nu afectează lucrarea de asfaltare.

Un important proiect edilitar al municipalităţii buzoiene, amenajarea centurii de est, este o temă perpetuă de campanie si de fiecare dată se găsesc justificări pentru nereuşită. Proiectul rămâne în continuare doar pe hârtie, întrucât autorităţle locale spun că digul este extrem de fisurat iar consolidarea lui trebuie realizat cu investiţii de la Direcţia Apelor, administratorul obiectivului.

”Digul este afectat major. Există o bară, aşa cum se numeşte partea de jos a digului, care este deplasată semnificativ. Acolo trebuie o intervenţie majoră şi au venit să discutăm să vedem cum putem să dăm o autorizaţie în regim de urgenţă şi cu banii pe care dânşii îi au alocaţi cum pot să intervină. Se va dirija cursul apei mai aproape de malul dinspre Vadu Paşii. Dacă ne-am fi apucat să facem asfaltul de pe dig, nu ar fi fost bine”, a declarat primarul Fănică Bârlă pentru Tv Buzău.

De cealaltă parte, reprezentanţii Direcţiei Apelor Buzău - Ialomiţa susţin că nu există niciun pericol legat de rezistenţa digului. Totodată, cei de la Direcţia Apelor susţin că nu au primit din partea Primăriei nicio solicitare legată de o eventuală colaborare în privinţa lucrărilor ce ar trebui realizate în zonă.

”Digul municipiului Buzău nu prezintă fisuri. Există anumite zone de eroziuni iar în acest sens Administraţia Bazinală de Apă Buzău Ialomiţa are în promovare proiectul de punere în siguranţă a digului municipiului Buzău iar în ceea ce priveşte drumul de centură ce are ca infrastructură digul de apărare a municipiului noi am pretins doar o armonizare a celor două proiecte. Nu am primit până în acest moment spre avizare acest proiect de reabilitare a drumului din partea primăriei. În momentul în care această documentaţie va fi depusă, vom analiza şi ne vom exprima punctul de vedere şi condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească acest proiect pentru a nu afecta structura de siguranţă a digului”, a spus Mariana Lăcătuş, purtător de cuvânt al Direcţiei Apelor Buzău - Ialomiţa.

Traficul din ce în ce mai aglomerat a determinat municipalitatea buzoiană să lanseze în 2007 proiectul de construire a unui drum ocolitor care să lege între ele ieşirile din oraş spre Focşani şi Brăila. Conform proiectului, jumătate din şoseaua de centură ar trebui amenajată pe vechiul drum de pe digul râului Buzău, dintre podurile Mărăcineni şi Vadu Paşii, iar cealaltă jumătate, de aproximativ doi kilometri lugime, pe drumul comunal 15, pe care municipalitatea a apucat să-l treacă în administrarea Companiei de Drumuri Naţionale.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite