Primării sancţionate pentru depozitarea deşeurilor în locuri nepermise

Primării sancţionate pentru depozitarea deşeurilor în locuri nepermise

Salubrizarea în unele localităţi din judeţul Buzău lasă de dorit. Asta au constatat  inspectorii de control ai Administraţiei Bazinale de apă Buzău-Ialomiţa, care au descoperit că unele cursuri de apă, sau zona de jur-împrejurul lor, s-au transformat în gropi de gunoi improvizate.


În judeţul Buzău, nouă primării comunale au fost prinse pe picior greşit, motiv pentru care au fost sancţionate.

Ieşite pe teren, în lunile martie şi aprilie, echipe mixte de la mai multe instituţii din Buzău au verificat  dacă primăriile respectă legislaţia de depozitare a deşeurilor şi dacă gunoaiele sunt aruncate în locuri nepermise. Problemele  nu au întârziat să apară.  

Inspectorii au descoperit că unele cursuri de apă ori malurile din aproprierea lor au fost transformate de localnici în gropi improvizate de gunoi. De cele mai multe ori, râurile sunt sufocate de peturi, pungi, moloz şi rumeguş. În judeţul Buzău, nouă primării au fost prinse pe picior greşit şi au fost sancţionate. 

Amenda pentru o persoană surprinsă că aruncă gunoiul în apă este cuprinsă între 3.000 şi 6.000 de lei. În cazul unei primării sau persoane juridice, sancţiunile ajung pana la 50.000 de lei. Acţiunile periodice de ecologizare au şi ele un rol important. Din păcate, în câteva zile, gunoiul apare din nou în albia râului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: