Preşedintele PSD Buzău întruneşte Comitetul Executiv, pentru a tranşa scandalul dintre primarul Buzăului şi şeful Consiliului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ruptură în PSD Buzău. Primarul Constantin Toma a cerut demisia lui Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău, din toate funcţiile publice pe care le deţine. Neagu este preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Buzău 2008, preşedinte al Consiliului Judeţean şi preşedinte executiv al organizaţiei judeţene a PSD. Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, va organiza un Comitet Judeţean Executiv pentru rezolvarea crizei interne din PSD.

Toma îl acuză pe Neagu că face în continuare jocurile „grupului infracţional organizat” care controlează în prezent Compania de Apă

Încercarea primarului de a prelua frâiele Companiei de Apă, prin AGA, s-a soldat cu un nou eşec. Asta l-a făcut pe edilul-şef să-l atace pe colegul său de partid, preşedintele Consiliului Judeţean şi preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Buzău 2008", căruia i-a cerut demisia din toate funcţiile, inclusiv din cea de preşedinte executiv al PSD. 

"Cer demisia preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, din toate funcţiile deţinute, inclusiv din partid", a fost reacţia primarului de Buzău, Constantin Toma, după ce, ieri, în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă secretarul Consiliului Judeţean, Laurenţiu Gavrilă, a respins calitatea de mandatat al municipiului Buzău în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă, atât a avocatului Lucian Sălcuţan, cât şi a economistului Georgeta Cristea, şeful serviciului Resurse Umane din Primăria Buzău. 

"În dosarul şedinţei Adunării Generale a Acţionarilor la Compania de Apă sunt avize semnate de domnul Petre Neagu. Deci îi cer demisia pentru că nenoroceşte şi acest municipiu şi acest judeţ. Nu mai poate să lucreze cum s-a lucrat până acum, respectiv această gaşcă, pentru că este o gaşcă, şi o gaşcă mafiotă, să înceteze să mai acţioneze în întreg judeţul Buzău şi la nivel de municipiu. Duc o luptă împotriva unui sistem, sînt toţi legaţi între ei, nu pot să spun mai mult acum. Avem de dus o luptă pentru oameni aici. Cer oficial demisia lui Neagu pentru că patronează, împreună cu Tescaru, din funcţia de la ADI, poate să şi-o dea şi din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, pentru că nu face nimic", a spus Toma.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, a declarat că reacţiile primarului nu vor avea consecinţe în echipa PSD, partid din care fac parte Neagu şi Toma. 

"E liber să declare ca orice cetăţean liber din România, absolut orice gândeşte domnia lui. Eu am alte preocupări acum. Mă gândesc la strategia de dezvoltare a ajudeţului, creionarea bugetului. Probabil că într-un cadru instituţional ne vom lămuri, dar referitor la, probabil că de aici a plecat totul, la şedinţa AGA e foarte clar, secretarul judeţului care a fost mandatat nu de mine, ci de Consiliul Judeţean, prin votul tuturor consilierilor a avut un singur mandat, să respecte legalitatea şi atât. Nu ştiu dacă mă văd într-o întâlnire privată cu domnul Toma la aceeaşi masă, dar întâlnirile de partid sau de administraţie locală, bineînţeles că vom sta, pe probleme strict de interesul cetăţeanului. Problemele personale nu trebuie să le amestecăm cu sarcinile de serviciu", a spus Petre Emanoil Meagu, preşedintele CJ Buzău.

Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a hotărât să se implice, criticând ieşirea publică a primarului Constantin Toma în legătură cu preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu. Ciolacu îi transmite printr-un comunicat de presă că o evaluare a preşedintelui Consiliului Judeţean, Petre Neagu, o pot face doar cei care l-au votat şi anunţă că se va organiza un Comitet Judeţean Executiv pentru rezolvarea problemei interne din PSD. 

”Primarul Toma are dreptate atunci când critică cele 3 măsuri pe care Ionel Tescaru le propune: creşterea cu 25% a veniturilor conducerii Companiei de Apă, faptul că în contractul care include indicatorii de performanţă ai managerului societăţii nu există şi calitatea apei drept indicator (toţi buzoienii ştiu care este de fapt calitatea apei în oraş) şi o investiţie de 3 milioane de euro într-un hotel ce urmează a fi transformat în sediu administrativ. Cu aceste trei propuneri nici eu nu aş fi de acord. Totodată, hotărârile în Adunarea Generală a Acţionarilor se iau numai respectând legea, iar persoanele care nu au dreptul de a participa încalcă legea. Totuşi, deciziile PSD Buzău se iau în interiorul partidului, în mod democratic. Iar o evaluare corectă a domnului Petre Neagu, preşedinte al Consiliului Judeţean, trebuie făcută în interiorul organizaţiei judeţene, de către cei care l-au votat”, a transmis deputatul Marcel Ciolacu printr-un comunicat de presă. 

Acesta a mai precizat că, la sfârşitul acestei săptămâni, va convoca Comitetul Executiv al PSD Buzău, la care va invita toţi primarii din judeţ. ”Vom avea o discuţie cu primarii care fac parte din Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară”, a precizat Ciolacu.

Scandalul a izbucnit după ce, marţi, la şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor Companiei de Apă, cei mandataţi de consiliile locale să hotărască soarta operatorului de apă din municipiul Buzău nu au ajuns la nici un consens.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite