Pregătiri pentru vânătoarea de maşini parcate neregulamentar. Vei plăti sute de lei ca să îţi redobândeşti autoturismul

Pregătiri pentru vânătoarea de maşini parcate neregulamentar. Vei plăti sute de lei ca să îţi redobândeşti autoturismul

Arhivă

De la 1 februarie, autovehiculele parcate neregulamentar vor fi ridicate cu un utilaj şi transportate în parcarea Urbis Serv. Proprietarii trebuie să achite cel puţin 600 de lei pentru a-şi scoate maşina din curtea firmei de ridicare şi depozitare, plus sancţiunea pentru staţionare neregulamentară. Poliţia locală va distribui pliante de informare despre noua măsură.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit unui comunicat al Poliţiei Locale Buzău, măsura privind ridicarea autovehiculelor staţionate neregulamentar se poate  dispune în conformitate cu prevederile H.G nr. 965/2016 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006  si  H.C.L nr. 188 din 30 iunie 2017.
 
Măsura ridicării autovehiculelor se aplică pentru oprirea şi staţionarea autovehiculelor în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, în intersecţii, inclusiv cele cu circulaţie în sens giratoriu, precum şi în zona de preselecţie unde sunt aplicate marcaje continue, pe treceri de pietoni, în zone rezidenţiale sau pietonale, pe trotuare şi piste de biciclete.

Vor mai fi ridicate maşinile care opresc şi staţionează pe drumurile publice cu o lăţime mai mică de 6 metri, în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice, în dreptul altui vehicul oprit pe partea carosabilă, dacă prin aceasta se stânjeneşte circulaţia a două vehicule venind din sensuri opuse, precum şi în dreptul marcajului continuu, în cazul în care conducătorii celorlalte vehicule care circulă în acelaşi sens ar fi obligaţi, din această cauza, să treacă peste acest marcaj şi în locul în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator sau semnal luminos.

Redobândirea maşinii care a făcut obiectul unei asemenea măsuri obligă proprietarul la un cost de minimum 300 de lei. Asta, deoarece tarifele pentru ridicare/transport/depozitare, conform H.C.L. 188/2017 sunt în valoare de 600 lei (ridicare= 300 lei, transport= 200 lei, depozitare= 100 lei/zi). Proprietarul care se prezintă la autovehicul înainte de a se efectua transportul şi depozitarea va achita doar suma de 300 lei, reprezentând deplasarea pentru ridicare. 

Autovehicululele ridicate prin dispoziţia agentului constatator, respectiv un poliţist local sau poliţist rutier, vor fi transportate şi depozitate la sediul S.C. Urbis Serv, de pe Bulevardul N. Bălcescu nr. 56. Poliţia locală a municipiului Buzău anunţă că sancţiunea pentru staţionare, conform O.U.G. 195/2002, rep., art. 108/1/b/7, este de 4-5 puncte de amendă şi 3 puncte penalizare la permisul de conducere, jumătate din minimul amenzii în valoare de 290 lei în 48 de ore, conform O.G. nr. 2/2001, rep..

citeste totul despre: