Pregătiri pentru o iarnă grea. Prefectul de Buzău nu mai vrea ca ”locuitorii să stea la cârciumă şi să vină armata să dea zăpada”

Pregătiri pentru o iarnă grea. Prefectul de Buzău nu mai vrea ca ”locuitorii să stea la cârciumă şi să vină armata să dea zăpada”

Prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, a declarat marţi, după şedinţa extraordinară a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, că "nu trebuie să mai existe cazuri în care locuitorii să stea la cârciumă şi să vină armata să dea zăpada" şi că dacă va fi nevoie, se va recurge la forţa de constrângere".

Ştiri pe aceeaşi temă


"Există ordonanţa 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale în care se prevede că fiecare trebuie să-şi dea zăpada sau poleiul din dreptul locuinţei în care stă, în caz contrar se aplică sancţiuni atât de primării cât şi de reprezentanţii Gărzii de Mediu, lucruri pe care le vom impune ca o obligaţie, o vom transmite primăriilor şi acestea să le facă cunoscute prin orice cale, inclusiv prin biserică. Nu mai vreau să avem cazuri în care locuitorii să stea la cârciumă şi să vină armata să dea zăpada (...) Vreau să ajungem şi la forţa de constrângere, nu numai la cheltuirea banilor statului, care de fapt sunt ai noştri, ai tuturor", a declarat marţi, prefectul Carmen Ichim, la finalul şedinţei extraordinare a a Comitetului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.

Potrivit prefectului, "se anunţă o iarnă foarte grea, cu căderi masive de zăpadă şi viscol, comparabilă cu iarna 2012-2013", iar "până pe 15 noiembrie se vor verifica verifica toate planurile, bazele de deszăpezire, inclusiv contractele de deszăpezire şi starea utilajelor".

De asemenea, Carmen Ichim a mai avertizat că "pentru neasumarea obligaţiilor pentru care au fost trimişi în aceste comitete de urgenţă unii şefi de instituţii deconcentrate ar putea fi sancţionaţi".

"Trebuie să fim organizaţi, să avem material antiderapant suficient, să avem utilaje în stare de funcţionare şi trebuie ca toţi conducătorii de instituţii să-şi asume deciziile şi să lucreze în echipă. Nu pot să spun că în gospodării nu vor avea zăpada, dar cel puţin pe drumurile naţionale, judeţene şi comunale va trebui să se circule", a mai declarat prefectul Carmen Ichim.

citeste totul despre: