Pregătiri pentru expoziţia de tehnică de luptă folosită de Armata Română în „Marele război” VIDEO

Pregătiri pentru expoziţia de tehnică de luptă folosită de Armata Română în „Marele război” VIDEO

Sursa MJB

Anul acesta, în august, se împlinesc 105 ani de la intrarea României în Primul Război Mondial şi de la înfiinţarea Armatei a II-a, cu sediul la Buzău, ale cărei tradiţii au fost preluate de către Divizia a II-a Infanterie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Astfel, Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I”, în colaborare cu Muzeul Judeţean Buzău, organizează o impresionantă expoziţie dedicată Primului Război Mondial.
 
Tehnică de luptă folosită de Armata Română în „Marele război”, documente inedite ale vremii dar şi uniforme ale militarilor români, toate acestea pot fi admirate de către vizitatorii expoziţiei.
 
În această perioadă, expoziţia de la Muzeul Judeţean este în curs de amenajare. 
 
Un loc special în cadrul expoziţiei îi este rezervat personalităţii mareşalului Alexandru Averescu, comandantul Armatei a II-a în anii 1916-1917, de numele căruia se leagă victoriile de la Mărăşti şi Oituz”.
 
Expoziţia „Armata Română în Războiul cel Mare, 1916-1918” - organizată cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Diviziei 2 Infanterie „Getica” - va fi deschisă publicului la sediul Muzeului Judeţean Buzău, în ziua de 3 august 2021, ora 10:00, şi va putea fi vizitată în perioada 3 august 2021 – 15 ianuarie 2022.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările