Pregătiri pentru alegerile prezidenţiale.  Peste 380.000 de cetăţeni sunt pe listele electorale permanente din judeţul Buzău

Pregătiri pentru alegerile prezidenţiale.  Peste 380.000 de cetăţeni sunt pe listele electorale permanente din judeţul Buzău

În aceste zile, autorităţile lucrează la foc continuu pentru sortarea buletinelor de vot şi a altor materiale necesare pentru fiecare secţie de votare. Pentru întreg judeţul au fost tipărite peste 420.000 de buletine de vot, care vor ajunge la cele 426 de secţii amenajate pentru alegerile prezidenţiale.

Ştiri pe aceeaşi temă


În această săptămâna, la sediul Prefecturii Buzău au avut loc două şedinţe de instruire a preşedinţilor şi operatorilor de date de la birourile secţiilor de votare. 

Ca şi la alegerile europarlamentare, şi acum, în prag de alegeri prezidenţiale, 38 de preşedinţi de secţii de votare şi locţiitori ai acestora au cerut să fie înlocuiţi, lucru care s-a şi întâmplat. Cei mai mulţi dintre aceştia au invocat motive de sănătate.

Pe listele electorale permanente din judeţul Buzău figurează peste 380.000 de cetăţeni. În mai, la Europarlamentare, au mers la urne aproape jumătate dintre buzoienii cu drept de vot.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: