Praf în ochi de la Ministerul Sănătăţii: S-au aprobat mai puţin de un sfert din angajările cerute de spitalele din Buzău

Ministerul Sănătăţii a acceptat deblocarea a mai puţin de un sfert din posturile solicitate de către DSP Buzău. Sistemul sanitar buzoian a cerut aprobare pentru 188 de angajări, considerate strict necesare, însă a aprimit acordul doar pentru deblocarea a 35 de posturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Criza de personal medical cu care se confruntă spitalele buzoiene de când s-au blocat angajările pe posturile vacante, rămâne o problemă deocamdată fără rezolvare.


După ce Ministerul Sănătăţii a a anunţat că va debloca peste 2000 de posturi în toată ţara, s-a sperat că deficitul de personal din unităţile medicale din Buzău nu se va mai simţi acut. Direcţia de Sănătatea Publică (DSP) Buzău, a întocmit o listă cu posturile unde este nevoie urgentă de angajări, pe care a trimis-o la ministerul de profil, însă răspunsul a fost dezamăgitor: s-a primit aprobare doar pentru mai puţin un de un sfert din cât s-a solicitat.


„La nivelul judeţului este nevoie de 62 de medici. Nu am primit niciun document oficial, noi am văzut doar lista cu posturile aprobate afişată pe site-ul ministerului", ne-a declarat Venera Acsinte, director al DSP Buzău. Site-ul Ministerului Sănătăţii arată că a aprobat deblocarea doar pentru 11 posturi de medici din cele 62 solicitate.


Situaţia este mult mai critică în ceea priveşte posturile de asistenţi medicali şi infirmiere. Numai Spitalul Judeţean are nevoie de încă 71 pentru a putea face faţă volumului de muncă, la care se adaugă necesităţile spitalelor din Râmnicu Sărat, Săpoca şi Nehoiu. Însă, din totalul de 126 de persoane necesare, se va organiza concurs doar pentru ocuparea 20 de posturi de asistenţi şi infirmiere şi patru pentru farmacişti.


În total, Ministerul Sănătăţii a aprobat pentru judeţul Buzău deblocarea a numai 35 de posturi din cele 188 considerate strict necesare.


Zero angajări la Ambulanţă!


Serviciul de Ambulanţă traversează o perioadă dificilă din cauza volumului de muncă din ce în ce mai ridicat. Acesta a solicitat deblocarea a 16 posturi şi după ce a fost amăgit că va primi patru, a rămas până la urmă cu nimic.

„Noi am solicitat necesarul de 16 persoane, 10 ambulanţieri şi 6 asistenţi. Iniţial nu ni s-a aprobat niciun post, apoi, după câteva negocieri, ni s-au aprobat două posturi de medic, un ambulanţier şi un asistent. Numai că la scurt timp am fost convocaţi la o şedinţă, unde ni s-a comunicat că se renunţă la ceea ce ni s-a aprobat. Practic am rămas cu acelaşi număr insuficent de oameni", a spus Ionuţ Stoicescu, asistent al Ambulanţei Buzău.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările