Poveste cu final fericit pentru un băieţel cu autism care avea nevoie de o intervenţie stomatologică deosebită

Poveste cu final fericit pentru un băieţel cu autism care avea nevoie de o intervenţie stomatologică deosebită

Copilul de 13 ani avea nevoie de o intervenţie stomatologică delicată, dar mai multe spitale din ţară au refuzat operaţia din cauza afecţiunilor copilului. Familia a aşteptat luni bune această intervenţie,  mai ales că nu îşi permitea costurile operaţiei, de aproape 2.000 de euro. În urmă cu câteva zile un stomatolog de la o clinică privată, alături de doi specialişti din Spitalul Judeţean Buzău, au dus la bun sfârşit intervenţia chirurgicală.

Ştiri pe aceeaşi temă


De mai bine de un an, Andrei un copil cu autism din Buzău  aştepta intervenţia stomatologică, dar familia nu dispunea de cei aproape 2.000 de euro necesari pentru operaţie. Părinţii săi s-au luptat din răsputeri si au bătut pe la porţile mai multor spitale din ţară. 

La sfârşitul lunii august, norocul le-a surâs. Specialiştii Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău au acceptat provocarea, în condiţiile în care mai realizase recent o operaţie asemănătoare la o fetiţă. 

În colaborare cu un alt specialist dintr-o clinic privată, medicii au realizat intervenţia în deplină siguranţă. Operaţia s-a încheiat cu bine după 45 de minute, iar Andrei a fost externat dupa 3 ore. 

„Aşa cum am promis ultima dată Spitalul Judeţean nu va mai da înapoi în cazul copiilor cu dizabilităţi care au nevoie de intervenţii stomatologice. Avem o nouă colaborare cu domnul medic Bogdan Marin care împreună cu medicii noştri au tratat un copil de 13 ani cu autism care nu putea fi tratat în cabinet fără anestezie generală. Avem un program pe perioada următoare a intervenţiilor stomatologice cu alte trei cazuri de copii care au astfel nevoie de tratament”, a declarat managerul SJU Buzău, Claudiu Damian.

În perioada următoare şi  alţi copii cu dizabilităţi vor beneficia gratuit de intervenţii stomatologice complexe în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, iar lista este deschisă pentru cei cu nevoi speciale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările