VIDEO Pompierii buzoieni, solicitaţi să salveze cinci persoane pe care furtuna le-a surprins cu hidrobicileta pe lac

VIDEO Pompierii buzoieni, solicitaţi să salveze cinci persoane pe care furtuna le-a surprins cu hidrobicileta pe lac

Cinci persoane aflate cu hidrobicicleta pe lacul Balta Albă, judeţul Buzău, care erau în pericol de a se îneca fiind surprinse de furtună, au fost salvate de pompieri. Ele au fost aduse de salvatorii ISU în siguranţă la mal şi apoi evaluate de un echipaj SMURD.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
ANM a emis duminică seara o avertizare meteo cod roşu de INTENSIFICĂRI PUTERNICE ALE VÂNTULUI, GRINDINĂ de medii şi posibil mari dimensiuni, averse torenţiale ce vor cumula 25...35 l/mp, frecvente descărcări electrice valabilă pentru localităţile buzoiene Puieşti şi Vâlcelele.
 
Începând cu ora 18.40, aceasta a fost revizuită la categoria cod portocaliu, vizate fiind Puieşti, Râmnicelu, Balta Albă, Ghergheasa, Boldu, Vâlcelele, până la ora 19.20.
 
Echipe ale ISU Buzău (Det. Rm. Sărat) şi SDN Buzău au intervenit pe DN 22, în zona Boldu, pentru degajarea drumului după ce un copac doborât de furtună a blocat traficul rutier; poliţiştii rutieri ajunşi în zonă au dirijat vehiculele sub 7,5 tone pe rute ocolitoare (drumuri comunale) până la remedierea situaţiei.
 
La ora 19.20, circulaţia rutieră pe DN 22 în zona Boldu a fost reluată în condiţii normale, după îndepărtarea copacului căzut pe carosabil.
 
Cinci persoane aflate pe lac cu hidrobicileta au fost surprinse de o vijelie, însoţită de ploaie torenţială şi au fost nevoite să solicite ajutor din partea salavatoirlor de la ISU Buzău. 
 
Ei au anunţat pe numărul de urgenţă 112 că se află în pericol, iar la faţa locului s-au deplasat cu barca de salvare pompieri de la Detaşamentul de Pompieri din Râmnicu Sărat. 
 
La ora 19.45, cele cinci persoane surprinse de furtună în timp ce se deplasau cu hidrobicicleta pe lacul Balta Albă au fost aduse la mal şi evaluate medical de paramedicii SMURD.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: