VIDEO Pompierii buzoieni, solicitaţi joi seara să stingă cinci incendii de vegetaţie

VIDEO Pompierii buzoieni, solicitaţi joi seara să stingă cinci incendii de vegetaţie

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Neron Lupaşcu” al judeţului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş produs pe raza localităţii Vadu Soreşti, comuna Zărneşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La faţa locului au fost concentrate forţe din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău, peste 40 de pompieri cu 5 autospeciale, inclusiv ATV şi şenilată UTV Argo, în sprijinul nostru acţionând şi personal din Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Zărneşti.
 
În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de aproximativ 400 ha vegetaţie uscată, mărăciniş şi lăstăriş, frontul de flacără fiind de circa 10 km.
 
În continuare s-a realizat un dispozitiv perimetral de intervenţie, în zonă fiind deplasată, pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei, Grupa Operativă a inspectoratului.
 
Acţiunile de intervenţie sunt îngreunate de vântul puternic, precum şi de cantitatea mare de materiale combustibile din zona de ardere care favorizează dezvoltarea rapidă şi propagarea incendiului.
 
 
 
Totodată, intervenţia este una dificilă şi din cauza zonei greu accesibile şi terenului accidentat.
 
În acest moment, pe lângă acţiunile desfăşurate în localitatea Zărneşti, pompierii buzoieni acţionează pentru localizarea şi stingerea unor incendii de vegetaţie uscată în alte patru locaţii din zona de competenţă a inspectoratului.
 
Solicităm cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate, să anunţe de îndată la numărul unic de urgenţă 112 orice început de incendiu şi să acorde sprijin autorităţiilor locale şi pompierilor în stingerea incendiilor de vegetaţie uscată sau la fondul forestier. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: