VIDEO Poliţistul care a împuşcat un motociclist: „Am folosit pistolul pentru că era o persoană agresivă şi corpolentă”

VIDEO Poliţistul care a împuşcat un motociclist: „Am folosit pistolul pentru că era o persoană agresivă şi corpolentă”

Poliţistul ar putea fi subiectul unei anchete interne a IPJ Buzău  FOTO: Iulian Bunilă

Poliţistul buzoian bătut, luni seară, de un motociclist turbulent a prezentat astăzi varianta sa privind incidentul soldat cu focuri de armă, produs pe drumul naţional 2C, pe raza comunei buzoiene Smeeni. Pe de altă parte, după primele investigaţii derulate de procurori, ancheta se îndreaptă acum spre agresor care este cercetat pentru un cumul de infracţiuni, între care cea mai gravă este tentativa de omor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Agentul de poliţie care s-a ales cu nasul rupt după intrevenţia de luni seară povesteşte că motociclistul circula pe un drum naţional fără numere de înmatriculare, motiv pentru care a vrut să-l oprească pentru verificări. 
 
Acesta nu a oprit, iar agentul şi un coleg de-al său au pornit în urmărirea sa.

După aproximativ doi kilometri, motociclistul a fost blocat pe un drum paralel cu DN 2C, iar în momentul controlului, bărbatul a atacat poliţiştii, folosind un cuţit cu lama de 21 de centimetri, o şurubelniţă şi un spray pe care le avea asupra sa, după care l-a lovit cu piciorul în zona feţei pe unul dintre poliţişti.

Simţind că viaţa îi este pusă în pericol, poliţistul lovit a tras cu pistolul după agresor, lovindu-l în palma şi braţul stâng.
 
Suspectul a fugit într-un lan de floarea soarelui, unde a fost prins de către o altă echipă de poliţişti. Atât agentul agresat, cât şi brăileanul de 45 de ani, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău. 
 
„Două focuri au fost trase. El a fost în continuare agresiv iar ulterior a fugit. Mi-aş fi pus viaţa în pericol dacă nu aş fi folosit armamentul. Era o persoană agresivă şi corpolentă”, spune Cătălin Alecu - Nenciu, poliţistul agresat. 
 
Primele verificări au arătat că bărbatul de 45 de ani din Brăila nu poseda permis de conducere, iar motocicleta pe care acesta o conducea nu era înregistrată.
 
Procurorul criminalist cercetează acum mai multe infracţiuni pe care le-a săvârşit motociclistul brăilean. O anchetă internă a Inspectoratului de Poliţie Buzău l-ar putea viza şi pe poliţistul care a făcut uz de armă. Asta, doar dacă procurorul criminalist va considera că reacţia agentului de la rutieră a fost nejustificată.  
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările