Poliţist din judeţul Buzău, trimis în judecată pentru luare de mită

Poliţist din judeţul Buzău, trimis în judecată pentru luare de mită

Arhivă adevarul.ro

Ajutorul şefului de post din comuna buzoiană la Balta Albă a fost trimis în judecată. Măsura a fost luată joi dimineaţă, de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău. Agentul de poliţie Petrică Georgian Drăgan este acuzat că a luat mită şi se află în arest preventiv.


Odată ce a finalizat cercetările şi a emis rechizitoriul prin care a sesizat Tribunalul Buzău, a dispus trimiterea în judecată, a agentului de poliţie pentru două infracţiuni de luare de mită, dintre care una în formă continuată. 

Procurorul de caz, alături de ofiţerii D.G.A. Buzău, a stabilit că în cursul lunilor iunie – iulie 2016, Petrică Georgian Drăgan a pretins şi a primit, în patru rânduri, 700 lei, de la conducători auto depistaţi în situaţii de încălcare a normelor rutiere, pentru a nu dispune măsurile legale de sancţionare.

”Totodată, s-a dispus disjungerea cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, pentru faptul că, în toamna anului 2015, agentul de poliţie a pretins de la o persoană suma de 900 de euro, din care a primit 500 de euro, în schimbul promisiunii de a-i facilita acesteia promovarea probei practice de obţinere a permisului de conducere auto categoria B, în sensul de a interveni pe lângă examinatorii auto din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Buzău.  Disjungerea cauzei a fost dispusă deoarece cumpărătorul de influenţă este plecat din ţară şi nu a putut fi audiat”, se menţionează în comunicatul D.G.A. Buzău.

Agentul de poliţie Petrică Georgian Drăgan, ajutor de şef de post la Balta Albă a fost reţinut la începutul lunii iulie în urma unui flagrant delict realizat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: