Planuri pentru ruinele Buzăului. Castelele de apă din Crâng vor fi transformate în muzeu şi observator

Planuri pentru ruinele Buzăului. Castelele de apă din Crâng vor fi transformate în muzeu şi observator

Sursa - Buzaul vechi (Old Buzau)

Turnurile vor fi reabilitate complet, iar în cel din beton va fi amenajat şi un observator astronomic. Proiectul ar putea fi definitivat până la finalul acestui an. Urmează ca specialiştii să stabilească ceea ce trebuie făcut pentru ca Sursa de apă Crâng să fie transformată în muzeu.

Ştiri pe aceeaşi temă


* La ultimul nivel al construcţiei din beton va fi amenajat un observator astronomic menit să aducă stelele mai aproape de buzoieni şi să devină unul dintre cele mai atractive locuri din oraş.

Sursa de apă Crâng, care face parte din zestrea Companiei de Apă, ar putea fi transformată într-un muzeu al apei.

Aici se află primele două castele de apă – unul din cărămidă iar celălalt din beton – care au servit la alimentarea cu apă a buzoienilor.

Castelul de apă construit din cărămidă a fost prima sursă de apă a Buzăului, apoi a fost abandonat, fiind înlocuit cu turnul din beton care, după o lungă perioadă de folosire, a fost şi el abandonat.

Iniţial, locaţia viitorului Muzeu al Apei fusese gândită să se afle în incinta noului sediu al Companiei. În final, s-a ajuns la concluzia că cel mai potrivit ar fi ca muzeul să fie amenajat acolo unde a început istoria alimentării cu apă a oraşului Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: