Zeci de pompieri buzoieni au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, la Berca

Zeci de pompieri buzoieni au intervenit pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, la Berca

Pompierii buzoieni s-au luptat câteva ore cu un incendiu de vegetaţie izbucnit pe dealurile de la Berca. Suprafaţa cuprinsă de flăcări depăşeşte zece hectare. Nu a existat pericolul ca flăcările să ajungă la sonde, locuinţe şi zone împădurite.


UPDATE În jurul orei 00:30, o mare parte din suprafaţa cuprinsă de flăcări a fost stinsă, urmând să mai fie lichidate alte două focare mai mici. 

Nu a existat pericolul ca flăcările să ajungă la sonde, locuinţe şi zone împădurite. 

După cele aproximativ 7 ore de luptă cu flăcările, pompierii au demarat o anchetă pentru a afla cauzele care au dus la declanşarea incendiului. 400 de hectare de vegetaţie uscată înaltă – mărăciniş şi lăstăriş s-au făcut scrum, iar cauza probabilă a fost foc deschis în spaţii deschise, flacără. 

Acţiunea nu a fost  intenţionată, se pare că cineva a vrut să igienizeze zona însă, fie a lăsat focul nesupravegheat, fie situaţia a scăpat de sub control, mai ales că în zonă vântul sulfa cu intensitate. 

În această misiune au fost implicate peste 80 de persoane: angajaţi ISU Buzău,  SVSU Berca şi SPSU OMV Petrom.

...............
Flăcările puteau fi observate de la câţiva kilomeri distanţă iar vântul a îngreunat misiuneapompierilor . Peste 40 de pompieri buzoieni acţionează pentru localizarea şi stingerea incendiului. 

Arde vegetaţie uscata înaltă, mărăcinis şi lăstăriş, frontul de flacără întinzându-se pe aproximativ 2-3 km.

”În sprijinul nostru acţionează SVSU Berca şi SPSU OMV Petrom, iar pentru conducerea şi coordonarea intervenţiei la faţa locului s-a deplasat inspectorul şef al ISU Buzău. Personalul ISU a fost alarmat în vederea suplimentarii forţelor la nevoie”, se arată într-un comunicat al ISU Buzău.
 
Pentru moment nu sunt puse în pericol zone forestiere, sonde, comunităţi sau alte construcţii. Condiţiile meteo şi zona greu accesibilă îngreunează intervenţia, în zona de ardere ajungându-se doar pe jos.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările