Peste 3.700 de oameni au semnat în mai puţin de o zi petiţia online pentru pedepsirea unui bărbat care a maltratat o căţeluşă

Peste 3.700 de oameni au semnat în mai puţin de o zi petiţia online pentru pedepsirea unui bărbat care a maltratat o căţeluşă

Fotografiile cu o căşeluşă maltratată şi abandonată, postate ieri de Daniela Săndoiu, o protectoare a animalelor de pe Valea Slănicului, au creat un val de indignare pe Facebook. Aceştia au propus o petiţie online pentru pedepsirea celui vinovat, indicii fiind în mesajul care însoţeşte imaginile.

 
”Vreau sa transmit pe aceasta cale conducatorului autoturismului marca dacia break negru cu nr de inmatriculare BZ-21-COD, ca sacul pe care l-a aruncat pe strada Balastierei din comuna Sapoca,judetul Buzau,ESTE LA MINE!!!!! In sac ,oameni buni,era aceasta amarata de catelusa cu toate cele 4 picioare strans legate cu o sfoara de rafie din aceea cu care se leaga balotii si ca are o taietura urata la gat,probabil de la lantul cu care a fost legata pana sa fie abandonata!!! Vreau sa va spun ca a fost abandonata de un barbat si o femeie din comuna Sapoca! Marea mea rugaminte la voi,cei care ma urmariti este sa na ajutati sa facem o petitie online unde sa cerem sa se faca ancheta pentru aflarea conducatorului auto si acesta sa fie pedepsit conform legii!!!”, este mesajul postat de Săndoiu Daniela.
 
Petiţia online intitulată Catelusa,aruncata din masina,intr-un sac! Pedeapsa,conform legii! a fost lansată pe 30 iunie şi a strâns în mai puţin de 24 de ore peste 3.700 de semnături şi numeroase mesaje de susţinere a demersului. ”Semnez cu speranţa stopării barbariilor şi pedepsirii celor ce le fac!”, a scris Adriana Ţiclea pe site-ul petitieonline.com.
 
Cadrul legal actual prevede pedepse drastice împotriva celor care maltratează animelele. Conform Legii 205/2004, cel care a maltratat căţeluşa poate fi acuzat de rele tratamente aplicate animalelor. 
 
„În acest caz, nu este nevoie de petiţie online ci de o simplă plângere la poliţie. Conformn legii 205/2004 de protecţie a animalelor, cel care a maltratat căţelul poate fi acuzat de rele tratamente aplicate animalelor. Dacă sunt dovezi clare în acest sens, iar respectivul poate fi identificat, se poate ajunge la dosar penal şi chiar la condamnare, chiar dacă va fi una cu suspendare”, spune dr. veterinar Emil Paraschiv, şeful adpostului pentru câinii fără stăpân din Buzău.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările