Peste 1.200 de elevi din Colegiul Naţional Mihai Eminescu vor învăţa în clădirile liceului Costin Neniţescu

Peste 1.200 de elevi din Colegiul Naţional Mihai Eminescu vor învăţa în clădirile liceului Costin Neniţescu

Liceul Tehnologic ”Costin Neniţescu” este unitatea  în care vor învăţa, începând din toamnă, cei peste 1.200 de elevi ai Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Buzău. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat primarul Constantin Toma şi conducerea Inspectoratului Şcolar Buzău.


În schimb, cei 350 de elevi ai Liceului Tehnologic „Costin Neniţescu” vor fi mutaţi la Liceul de Meserii şi Servicii de pe strada Bazalt. Astfel, C.N. „Mihai Eminescu” se va muta cu întreaga bază materială la fostul liceu nr. 5 de pe strada Transilvaniei, pentru cel puţin doi ani.

Atât liceul Neniţescu cât şi cel de Meserii şi Sevicii au clădiri spaţioase, construite înainte de 1989. Sediul Colegiului Eminescu, de pe strada Independenţei, va intra din toamnă în reparaţii capitale, astfel că Primăria Buzău şi Inspectoratul Şcolar s-au preocupat să găsească o variantă convenabilă.

Atât la Meserii şi Servicii, cât şi la Neniţescu sunt 18 clase.  Potrivit IŞJ Buzău, elevii de la Neninţescu vor învăţa după-amiaza. Există şi varianta de a învăţa dimineaţa clasele 9 şi 10 de la ambele licee, iar după-amiaza, clasele 11-12.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările