Persoanele care vor devină preşedinţi ai secţiilor de votare la europarlamentare, chemaţi la instruire

Persoanele care vor devină preşedinţi ai secţiilor de votare la europarlamentare, chemaţi la instruire

Convocarea a fost făcută de Instituţia Prefectului

Încep pregătirile pentru alegerile europarlamentare. Pe  23 aprilie, la ora 10.00, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, Autoritatea Electorală Permanentă va organiza instruirea persoanelor care au depus cerere de înscriere în listele celor care pot fi desemnaţi preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare sau locţiitori ai acestora, pentru alegerile europarlamentare din data de 25 mai.

 
Convocarea a fost făcută de Instituţia Prefectului şi are o importanţă majoră pentru desemnarea celor care vor conduce birourile electorale ale secţiilor de votare.
 
Astfel, persoanele care nu participă la această instruire vor fi scoase din listă, considerându-se că nu îndeplinesc condiţiile de avizare în vederea participării la tragerea la sorţi pentru desemnarea preşedinţilor secţiilor de votare şi a locţiitorilor acestora .
 
Pentru a fi desemnaţi preşedinţi ai birourilor electorale ale secţiilor de votare, persoanele trebuie să dovedească faptul că  nu au exercitat această funcţie la cel puţin un scrutin electoral anterior.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: