Pericol de inundaţii, pe doi afluenţi ai râului Buzău

Pericol de inundaţii, pe doi afluenţi ai râului Buzău

Râul Câlnău a ieşit din matcă şi a inundat un drum în zona comunei Pardoşi

Capriciile vremii le dau emoţii şi autorităţilor buzoiene, la sfârşit de săptămână. Potrivit hidrologilor, de vineri dimineaţă, începând cu ora 10.00, este valabilă o avertizare care vizează printre altele doi afluenţi ai râului Buzău, pe cursul mijlociu şi inferior, care pot înregistra creşteri considerabile de debite, în urma precipitaţiilor. La începutul săptămânii, râul Câlnău a ieşit din matcă şi a inundat un drum în zona comunei Pardoşi.

Ştiri pe aceeaşi temă


Hidrologii au emis o avertizare cod galben pe râurile Vedea superioară şi Călmăţui (judeţele Olt şi Teleorman) şi de vineri, ora 10.00, pe râurile Teleorman, Neajlov şi Sabar (judeţele Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Ilfov), pe Prahova şi unii afluenţi (judeţul Prahova) şi pe afluenţii Buzăului mijlociu şi inferior (judeţul Buzău). Este vorba despre râurile Slănic şi Câlnău.

Aceste fenomene se pot produce şi pe afluenţi de grad inferior ai râurilor vizate, precum şi pe cursurile de apă necadastrate, a precizat INHGA.

De asemenea, creşteri importante de debite, care ar putea să ducă la atingerea cotelor de atenţie, s-ar putea produce, de vineri, ora 16.00, până sâmbătă, la ora 18.00, şi pe alte râuri mici din jumătatea de sud a Moldovei.

Citeşte şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: