Percheziţii la manelişti din Buzău, pentru indemnizaţiile din pandemie. Suma fraudată este de 500.000 lei VIDEO

Percheziţii la manelişti din Buzău, pentru indemnizaţiile din pandemie. Suma fraudată este de 500.000 lei VIDEO

Mai mulţi manelişti şi lăutari din Buzău sunt suspectaţi de poliţie că, în pandemie, au întocmit documente false cu scopul de a obţine indemnizaţii de la stat. Ar fi obţinut pe nedrept 500.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

IPJ Buzău anunţă, printr-un comunicat de presă, că au fost organizate 18 percheziţii domiciliare în Buzău şi una în Ilfov. Un număr de 16 persoane suspectate de astfel de fapte ar fi obţinut pe nedrept sume mari de bani.
 
”Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale sau alte convenţii, care ar fi fost depuse la autoritatea competentă, obţinând, în mod ilegal, 500.000 de lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Buzău.
 
Suspecţii au întocmit contracte false cu anumite instituţii media, sau cu persoane fizice, pe baza cărora au solicitat apoi indemnizaţii de la AJPIS, pe motiv că au pierdut banii aferenţi contractelor respective.
 
În cadrul acţiunii, au fost puse în executare 16 mandate de aducere. Printre cei vizaţi de anchetă sunt şi doi lăutari cunoscuţi printre iubitorii acestui gen muzical: Costeluş de la Buzău şi Cătălin de la Buzău.
 
În acelaşi dosar ar fi cercetate şi persoane care nu au nicio legătură cu lumea muzicală. Au aflat însă că pot obţine indemnizaţii de la stat pe baza unor astfel de contracte, aşa că ar fi încheiat şi ele documente false.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările