Percheziţii în judeţul Buzău la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

Percheziţii în judeţul Buzău la suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii din Prahova efectuează, joi dimineaţă, 52 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale şi la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. 40 de persoane vor fi conduse la audieri.


Percheziţiile domiciliare au loc în municipiul Bucureşti şi în judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Galaţi, Alba, Buzău şi Dâmboviţa. 

La Buzău, potrivit unor surse judiciare, poliţiştii ar fi descins în patru locaţii din municipiul reşedinţă de judeţ iar la final nu ar fi fost ridicate, se pare, persoane pentru a fi duse la audieri.

Acţiunea vizează persoane bănuite că ar face parte dintr-o grupare infracţională specializată în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Astfel, în perioada 2010 — 2016, 30 de societăţi comerciale beneficiare ar fi influenţat obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat, în sens negativ, prin înregistrarea în evidenţele contabile proprii de operaţiuni nereale.

Pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost folosite 10 societăţi cu un comportament de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat este în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro din actele de evaziune fiscală şi alte 300.000 de euro din infracţiunea de spălare a banilor. Patruzeci de persoane urmează să fie duse la audieri.
citeste totul despre: