Percheziţii la Direcţia Economică a Primăriei Buzău. Cel puţin zece funcţionari s-ar fi constituit într-un grup infractional organizat

Percheziţii la Direcţia Economică a Primăriei Buzău. Cel puţin zece funcţionari s-ar fi constituit într-un grup infractional organizat

Procurori de la DIICOT şi poliţişti de la Combaterea Criminalităţii Organizate desfăşoară percheziţii la Direcţia Economică a Primăriei Buzău, în cadrul unei acţiuni ce vizează săvârşirea de către mai multe persoane a infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, fraudă informatică şi abuz in serviciu.

 
În cauză există suspiciunea rezonabilă că  mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primariei municipiului Buzău-Direcţia Economică  au constituit un grup infractional organizat în vederea săvârşirii mai multor activităţi infracţionale.
 
Descinderea vizează identificarea şi ridicarea registrelor, documentelor şi înscrisurilor care redau înregistrarea sau evidenţierea,  urmărirea şi executarea silită de amenzi, impozite şi taxe locale, precum şi orice alte înscrisuri cu valoare probatorie.
 
Din cercetări a reieşit că mai mulţi funcţionari publici ar fi constituit un grup infracţional organizat şi ar fi obţinut ilicit bani din neînscrierea în sistemul informatic a mai multor procese- verbale de contravenţie, în vederea eludării plăţii acestora ori nu ar fi luat măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii la bugetul de stat.
 
De asemenea, cei în cauză ar fi introdus date false în sistemul informatic, respectiv menţiuni nereale cu privire la plata datoriilor sau amenzilor contravenţionale ale unor persoane sau ar fi distrus documentele de constatare a acestor contravenţii.
 
Totodată, nu ar fi fost luate măsurile legale pentru urmărirea şi executarea bunurilor persoanelor juridice care figurează cu datorii sau ar fi fost emise, cu mare întârziere,  titlurile de executare silită.
 
Cel puţin zece funcţionari din Direcţia Economică din Palatul Comunal sînt vizaţi de anchetele DIICOT. ”Există suspiciunea că s-au introdus date false în sistemul informatic din cadrul primăriei prin efectuarea de menţiuni privind clasarea unor amenzi care nu au fost achitate pe diferite considerente, de pildă că au fost plătite la alte primării, ceea ce e fals, că au fost anulate prin hotărâri judecătoreşti, ceea ce nu e real, alte amenzi ar fi fost transferate către alte localităţi, însă nu există nici o dovadă şi suport real. Este vorba despre mai mulţi funcţionari, minim zece, dar există posibilitatea extinderii cercetărilor si la alte persoane, trebuie să examinăm conţinutul documentelor ridicate, vom începe apoi procedurile. După ce vom centraliza datele vom lua desigur măsurile ce se impun”, a declarat procurorul Nicolae Petroşel, şeful DIICOT - biroul teritorial Buzău.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările