Penticostalii şi-au pus cort şi staţie de amplificare pentru predici printre blocuri

Penticostalii şi-au pus cort şi staţie de amplificare pentru predici printre blocuri

Penticostalii îşi pun slujbele la staţia de amplificare, în cort. Foto: Iulian Bunilă

Un grup de penticostali şi-au instalat un cort pe strada 1 Decembrie din Buzău. Slujbele sunt transmise prin staţia de amplificare. Deranjaţi de zgomot, câţiva locuitori din zonă au sunat la 112, pentru a cere alungarea misionarilor veniţi din toate colţurile ţării..

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul de misionari ai bisericii penticostale, constituiţi în misiunea Eben - Ezer, s-a stabilit duminică pe un teren privat de lângă blocurile ANL de pe strada 1 Decembrie, foarte aproape de biserica ortodoxă a cartierului.
Organizatorii aşa zisei misiuni de evanghelizare au închiriat terenul de la proprietarul unei vulcanizări din apropiere, tot de aici având şi sursa de curent electric pentru instalaţia de sonorizare.
Marţi seara, deranjaţi de predica pastorului penticostal, difuzată la boxele îndreptate către casele din jur, câţiva buzoieni au chemat poliţia.

„Am sunat la 112, să facem apel la linişte. Foarte mulţi copii au fost ademeniţi şi li s-a zis să poftească acolo cu mamele lor. Am înţeles că vor sta opt zile pe capul nostru. Începând de duminică, în fiecare seară, zbiară până noaptea târziu", a declarat Gigi Dobrecu, una dintre buzoiencele care au sunat la poliţie.

Echipaje de la poliţia locală şi de la proximitate au descins la scurt timp în mijlocul procesiunii, prima măsură fiind reducerea volumului în staţiile de amplificare. Au aşteptat finalul predicii, până aproape de ora 21.00, pentru a-l sancţiona pe organizator pentru tulburarea ordinii publice. S-a ales cu amendă de 500 de lei chiar pastorul, suceveanul Ioan Duduman.

Reprezentanţii bisericii ortodoxe spun că evenimentul este un act de prozelitism, împotriva legii cultelor.

„Acţiunea respectivă se face cu încălcarea legii 489 din 2006 prin care se reglementează buna înţelegere între cultele religioase din România. Când spun asta, mă refer la faptul că manifestarea a fost organizată în mod intenţionat mult prea aproape de biserica ortodoxă şi, din câte cunosc, în parohia respectivă nu există niciun adept al bisericii penticostale. Acţiunea are caracter de prozelitism şi ne-am bucura ca organele statului să ia măsuri", a declarat preotul Adrian Ionescu, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Citeşte amănunte în ediţia de Muntenia a cotidianului "Adevărul" de astăzi. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din oraş, împreună cu ediţia naţională a „Adevărul" (48+16 pagini), la preţul unic de 1,9 lei.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările