Pelerinaj de Florii, pe străzile Buzăului

Pelerinaj de Florii, pe străzile Buzăului

Pelerinajul va începe la ora 16:30

Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei organizează, sâmbătă, pentru al doilea an consecutive, un pelerinaj de Florii la care sunt aşteptaţi să participe un mare număr de credincioşi din municipiul Buzău alături de preoţii lor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Alaiul de pelerini – purtând în mâini ramuri de salcie şi icoane – vor pleca în jurul orei 16:30, după oficierea slujbei Vecerniei, de la Biserica „Eroilor“, pe b-dul Unirii, spre Catedrala arhiepiscopală „Înălţarea Domnului“. Lor li se vor adăuga alte grupuri de credincioşi de la biserica „Sfinţii Îngeri“ şi Catedrala „Sfântul Sava“. Toţi aceştia vor fi întâmpinaţi, la Catedrala arhiepiscopală, de Înaltpreasfinţitul  arhiepiscop Ciprian, care va oficia o scurtă slujbă de binecuvântare.
 
„Pelerinajul de sâmbătă reprezintă nu numai o reactualizare a ultimului drum parcurs de Mântuitorul Hristos în viaţa Sa pământească, ci constituie, pentru fiecare credincios care va participa, un bun prilej de a lua arhierească binecuvântare, pentru a parcurge cum se cuvine – în post, rugăciune şi fapte bune – zilele Săptămânii Sfintelor Pătimiri, întru aşteptarea marelui praznic al Învierii Domnului”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: