Paturi amplasate pe holul Spitalului Judeţean Buzău, transformat în triaj pentru suspecţii de coronavirus

Paturi amplasate pe holul Spitalului Judeţean Buzău, transformat în triaj pentru suspecţii de coronavirus

Sursa Gabriel Avrămescu

Din cauza avalanşei de prezentări la Spitalul Judeţean Buzău, conducerea unităţii a decis să transforme holul de la intrare în sală de triaj. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost confirmate opt decese şi 299 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Mai multe paturi şi paravane de pânză au fost amplasate, duminică, în spaţiul de la intrarea principală în Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, transformat temporar în triaj. 
 
Pacienţii aduşi de ambulanţe staţionează aici până când medicii specialişti decid dacă trebuie internaţi, transferaţi ori pot fi lăsaţi să plece acasă.
 
O imagine din holul ocupat acum cu paturi pe care stau pacienţi a fost prezentată pe Facebook de preşedintele PNL Buzău, deputatul Gabriel Avrămescu.
 
”Buzăul este încă sub media naţională la rata de vaccinare. Putem schimba acest lucru, putem învinge împreună! Acum este momentul să lăsăm deoparte luptele politice, sa lăsăm deoparte tot ce ne dezbină şi să privim către ceea ce ne uneşte! În faţa suferinţei şi a morţii suntem egali”, a scris parlamentarul liberal. 
 
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Buzău au fost confirmate 299 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus şi alte trei cazuri de reinfectare. 
 
Pacienţii au vârste cuprinse între 3 luni şi 93 de ani. Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică au fost înregistrate şi opt decese la pacienţi cu vârste cuprinse între 17 şi 93 de ani. 
 
Adolescenta de 17 ani, din Calvini, a fost testată şi confirmată pe 5 octombrie într-un laborator privat. În aceeaşi seară s-a prezentat la UPU de unde este transferată la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
 
Pentru că evoluţia ei nu a fost una favorabilă, s-a decis ca în data de 7 octombrie să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă ”Grigore Alexandrescu”. 
 
Starea de sănătate a continuat să se agraveze iar pe 14 octombrie a decedat. Pacienta suferea de obezitate.
 
La Buzău, în ultimele 30 de zile au murit 81 de persoane. Numărul total al morţilor provocate de infecţia cu SARS-CoV-2 a ajuns la 531.
 
Tot în ultima lună, din 16 septembrie şi până pe 16 octombrie, au fost raportate 4.145 de cazuri noi Covid-19, dintre care doar 1.743 de persoane sunt deja vindecate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările