Patron amendat de Poliţie după ce a fost surprins cu clienţi în bar la miezul nopţii

Patron amendat de Poliţie după ce a fost surprins cu clienţi în bar la miezul nopţii

Arhivă

Poliţiştii buzoieni care au efectuat activităţi de verificare în contextul stării de alertă au depistat doi administratori de societăţi comerciale care nu respectă unele prevederi legale.

Ştiri pe aceeaşi temă


În cazul unui proprietar de bar, din Zărneşti, poliţiştii au constatat că acesta nu a luat măsura suspendării activităţii societăţii conform preverilor legale instituite de starea de alertă şi, totodată, lucrătorul comercial nu a înregistrat în casa de marcat fiscală, banii încasaţi.

Un alt operator economic, magazin mixt, din Poşta Câlnău, poliţiştii au constatat că acesta nu  respectă prevederile legale privind orarul de funcţionare. 

Administratorii societăţilor au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19 şi O.U.G. nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utilize aparatele de marcat electronice fiscale.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 80 de societăţi comerciale, în 130 de locaţii de interes, fiind verificate şi legitimate peste 4.000 de persoane.

În perioada 05 – 07 martie, poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi şi poliţişti locali, au continuat acţiunile de verificare cu efective mărite pe raza întregului judeţ cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov2, la activităţile de verificare participând peste 650 de efective.

În cadrul acţiunilor, forţele de ordine au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, în toate spaţiile publice închise/deschise, cât şi toate celelalte interdicţii impuse de starea de alertă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările