Pastele făinoase româneşti care fac concurenţă Italiei. Sunt plămădite într-o mică fabrică de lângă Buzău

Producătorii români de paste făinoase resimt din plin concurenţa cu marfa din import, mai ales în marile lanţuri de magazine. Micii întreprinzători mizează însă pe câteva atuuri locale şi îndeamnă clienţii să încerce produsele autohtone. „Ale noastre sunt mai bune“, spun aceştia.
Ce vrajeala. Pastele din grau dur nu se farama, nu se lipesc. In orice supermarket sunt paste de grau dur la 2-3 lei pachetul. Nea Posirca ar trebui sa stie cum sa-si marketeze pastele lui din faina normala. Nu te bati cu pastele italienesti (care sunt din grau dur), ca n-a reusit nimeni sa le ia fatza vreodata la capitolul asta. Incerci sa iti gasesti o nisa, clienti care sa cumpere ceea ce produci tu.
Despre o nisa in piata, pe care o gasesti sau o creezi si pe urma o exploatezi (fara sa te bati cu majorii de pe piata) exista afaceri romanesti de succes. Imi vine imediat in minte ce gasesti daca scrii in Goagal "bere artizanala"+"capra", e un exemplu bun.