Parcare subterană pe trei niveluri, în centrul Buzăului, printre proiectele edilitare din 2022

Parcare subterană pe trei niveluri, în centrul Buzăului, printre proiectele edilitare din 2022

Sursa Arhivă

O parcare subterană, cu două sau trei niveluri, va fi amenajată în vecinătatea bisericii Sfinţii Îngeri, din centrul municipiului Buzău. Este vorba despre unul dintre proiectele pe care autorităţile locale intenţionează să le demareze începând chiar din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă


Parcarea din centru va avea o capacitate de cel puţin 250 de locuri şi ar putea fi construită cu bani europeni. Edilul oraşului Buzău, Constantin Toma, spune că la suprafaţă va fi amenajat un parc.

"Deasupra nu vom mai avea parcare, ci vom avea o extindere a parcului. Practic, se va dubla Parcul Sfinţii Îngeri, ceea ce nu este deloc rău. Iată că în centru avem, de fapt, vom avea, o extindere a parcurilor din acest moment", a declarat Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Primarul Constantin Toma a anunţat, zilele trecute, că firma care va executa studiul de fezabilitate în această lună va trebui să facă şi un studiu geotehnic pentru a stabili dacă solul permite construirea unei parcări subterane cu parter minus trei niveluri sau parter minus două niveluri. 

În funcţie de rezultatele studiului geotehnic, se va trece la întocmirea proiectului construcţiei. O parcare subterană, cu trei niveluri, a fost inaugurată în urmă cu doi ani, la Oradea, şi a costat 8 milioane de euro. 

Totodată, Primăria Buzău continuă în 2022 investiţiile în modernizarea infrastructurii oraşului, care se vor concentra în cartierul Unirii, acolo unde, concomitent cu reabilitarea bulevardului care străbate municipiul, se vor moderniza şi străzile, aleile, parcările şi trotuarele din cartier.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările