Palinca cu pară în sticlă, mândria unui producător din Buzău. Care este secretul introducerii fructului

Palinca de pere, cu fructul în sticlă, este produsul cu care se mândreşte un buzoian din zona de munte a judeţului, unde sunt întinse livezi de pruni, meri şi peri. Fructele sunt introduse în sticlă când sunt mici şi sunt recoltate peste patru luni.
eh, uite asa te fura la cantitate ahahah
Stimate domn nu fura nimeni nimica. Este vorba numai de marketing/aspect/arta care se plateste.
Mare inginerie para in sticla ! Ma rog orice munca trebuie rasplatita si taranii romani ar trebui sprijiniti sa produca mai mult ca eu sincer m-am saturat de cartofi din Egipt , de salata din China ,de tomatele din Turcia etc. !
Mai rămâne ceva din aroma din pere după a doua distilare?! Merită un preț mai bun de 100 de lei litrul, care e preț de whisky, făcut din cereale cultivate mecanizat, 0,5 lei/kg, 10 cenți. Perele sunt culese manual și costă de la un $ sau € în sus.
Si care-i arta?? ... para in sticla e arta ??...asta inseamna abureala prostului ,pentru ca cu cat e mai mare para ,cu atat va fi mai putina cantitatea de palinca in sticla Inteleg ca o sticla cu'' o para mălăiață'' costa 100 de lei, deci va dati seama cu cat vinde individul o para cam cu 30 de lei ..?? si dta spui ca nu-i hotie ..
octavian calin Bag seama ca unii au ramas ancorati pe cantitate.....Incearca o palinca de gutui , vezi in cat timp o prepari
Palinca de pere cu para in sticla se facea in Romania inca din anii ´60 si, nu mai e niciun secret. Se face o asemenea bautura si in alte tari, mai ales in Austria si Germania sub numele de Williams, caci se folosesc numai pereele Williams.
Williams alb sau Williams roșu? Eu prefer Untoasa Hardy, cam urâtă dar gustoasă.
Palinca originala se face din prune si (in general) in zona Ardealului. Este dublu-triplu distilata, ajunge la o tarie de peste 53-56 "grade" (procent % de alcool pe mia de mililitri). Tot in Ardeal se face si palinca de pere, inclusiv cu para in sticla... in zonele Bistrita, Satu Mare, Maramures, Salaj, Bihor, Cluj, Alba. Se mai face palinca si din gutui, mere, poame... etc. In zona Munteniei si a Moldovei se face de regula TZUICA, fie din boasca de struguri, fie din tot felul de alte resturi de fructe fermentate. Taria NU depaseste 28-31 de "grade", procent de alcool la mia de mililitri. Acuma, ca cineva din Buzau s-a apucat sa faca palinca, fie ea si din pere si cu para in sticla, nu-i nicio scofala; si un bucurestean ce locuieste la bloc poate face si distila asa ceva in bucataria apartamentului, daca dispune de un alambic cat de cat performant, de reteta si de ingredientele necesare. Sa fim seriosi; palinca originala (din prune, pere, gutui, mere, etc) se produce in zona Ardealului; inclusiv cu para sau cu gutuia in sticla. In "regat" se face tzuica (d-aia de-i zice "ochiul lui Dobrin")... E foarte buna si asta; spre deosebire de palinca se poate fierbe cu cateva boabe de piper si o lingurita de zahar si este savuroasa ca atare... insa, in Buzau NU putem vorbi de un cult de traditie al palincii... E ca si cum am vorbi de "vin de Porto" produs la Afumati...:-)))
@tac tic : vezi ca tot gresesti : " procent % de alcool pe mia de mililitri " cum spui tu este o aiureala , procentul se refera la 100 ,nu la 1000 , ca de aia e proCENT ! Concentratia in alcool - asa-zisele grade ale unei bauturi - se exprima in procente volumetrice : palinca de 55 de grade are 55 ml etanol pur la 100 ml , de aia arde pe gat ! :-))
Povestea e cusuta cu ata alba, se practica acest obicei de pe vremea lui ceasca. Sticla se acopera la gura in jurul ramurii de par, ca sa nu intre praf. Inainte distribuia Vinalcoolul sticle bombate pentru a fi introduse fructe in ele. Se procedeaza la fel si cu alte fructe: prune, caise, etc. Nu vad unde e noutatea, poate in pret. Inainte de '89 o sticla de 0,75 l costa 60 lei, la un salariu de cca.100 lei/zi. Acum la salariul minim de 60 lei/zi, 100 lei sticla, cam mult. Nu este nici un marketing, dimpotriva este o mare excrocherie, praf in ochii prostilor care acum inghit orice !!!
Exagerezi; nu a afirmat nimeni ca e ceva nou si nu e nicio excrocherie. Apropo de nivelul de pret economia socialista a dat faliment din mai multe motive; unul fiind preturile fixate arbitrar
tic tac, în n Ardeal se face și pălincă din...pufoaică😄😁🤩
Sile asta se auzea la cei venit inapoi de pe "canal" traditie munteneasca pardon walahistaneza.............ba si din Optima daca mai stii tu ce ierea aia pe vremeuri........