Copiii romilor sunt atraşi la şcoală cu sandwich-uri şi desene animate (VIDEO / GALERIE FOTO)

Copiii romilor sunt atraşi la şcoală cu sandwich-uri şi desene animate (VIDEO / GALERIE FOTO)

De aproape o lună, treizeci de copii romi, de pe strada Primăverii, care învaţă la Grupul Şcolar Căi Ferate, ajung mai târziu acasă, cu temele făcute şi foamea potolită. Ei rămân după ore într-un centru de zi, pe care Primăria l-a creat special pentru copiii de la periferia oraşului şi a societăţii, astfel încât aceştia să nu fie tentaţi vreodată să abandoneze şcoala.

Festivalul de rock, cu trupe mici sau deloc

Festivalul de rock, cu trupe mici sau deloc

Criza banilor care loveşte administraţia publică locală pune în pericol festivalul de muzică rock, Top T, din Buzău. Fundaţia pentru Tineret, organizatorul festivalului, a rămas fără principala sursă de finanţare, Primăria, care anul acesta a redus bugetele pentru proiecte culturale.

Curtea de Conturi „răstigneşte” clubul Gloria Buzău

Curtea de Conturi „răstigneşte” clubul Gloria Buzău

Camera de Conturi a descoperit în urma controalelor de anul trecut abateri financiar-contabile la Fotbal Club Gloria Buzău, înregistrate în 2008, când echipa juca în Liga I. Conducerea clubului sportiv este acuzată că nu a utilizat subvenţiile de la Primărie în scopul pentru care a cerut finanţarea, fiind somată astfel să returneze banii.

Drăgan Gogan, colonelul de paraşutişti, cascador în „Nea Mărin miliardar”

Drăgan Gogan, colonelul de paraşutişti, cascador în „Nea Mărin miliardar”

Colonelul în rezervă Drăgan Gogan şi-a început cariera în armată ca elev la Liceul Militar, iar pe cea de paraşutist sub comanda generalului Grigore Baştan. Cu peste 3000 de salturi şi nenumărate concursuri la activ este unul dintre cei mai valoroşi paraşutişti din România. Chiar şi Sergiu Nicolaescu a fost uimit de acrobaţiile sale aeriene şi l-a vrut în echipa de filamare pentru „Nea Mărin miliardar”.

Tatiana Răduţă, o voce remarcabilă a plaiurilor buzoiene

Tatiana Răduţă, o voce remarcabilă a plaiurilor buzoiene

A început să cânte de la vârsta de şase ani, iar de-a lungul timpului a avut nenumărate participări la concursuri de muzică uşoară şi populară. A absolvit Liceul de Artă „Margareta Sterian", secţia canto. La vârsta de şase ani a mers pentru prima dată la Clubul Copiilor, însoţită de o vecină de-a sa.

Conflictele comerciale sunt în centrul agendei publice internaţionale, ducând în penumbră, ai zice, conflicte militare şi alte rele. Ruptura între Administraţia Trump şi aliaţi la reuniunea G-7 este grăitoare în acest sens. Asistăm la o erodare a multilateralismului în relaţiile comerciale internaţionale (vezi şi textul meu „Ordinea mondială încotro?“).

acum 13 ore · comentarii (2)

Au fost publicate rezultatele la Evaluarea Naţională (EN), prilej pentru un prim bilanţ al situaţiei din învăţământ. Ca de obicei, Ministerul Educaţiei îşi fură singur căciula, se preface că nu ştie câţi elevi au fost înscrişi în clasa a VIII-a şi nu se întreabă de ce sunt aşa de mulţi cei care nu au venit la examenul de Evaluare Naţională. Răspunsul e simplu. Ştiau că nu-l promovează.

acum 11 ore · comentarii (16)

Aflu că acum trei săptămâni s-a sinucis un creator de modă celebru. Cu două săptămâni în urmă s-a sinucis un bucătar celebru – unul dintre cei mai cunoscuţi bucătari ai lumii. Nu, nu mă voi întreba în acest text de ce se sinucid oamenii, le las psihologilor această sarcină ingrată, deşi cred că, dacă vrem să descoperim un răspuns corect şi să mergem până la capăt, acest răspuns nu se află pe terenul psihologiei.

acum 18 ore · comentarii (6)

Urmează o săptămână de foc pentru Liviu Dragnea. S-au tot adunat decizii manageriale eronate, care acum stau să-i pleznească în faţă. Cine se crede deasupra tuturor şi vrea în jurul său doar slugi, aşa sfârşeşte. Şi nu e singurul conducător de partid care iese din scenă aşa. Pentru că nu ştiu adevărul elementar: cea mai bună dovadă de prostie este să-i crezi proşti pe ceilalţi.

acum 2 zile · comentarii (40)

Ptiu! Ce căldură?! Aerul e atât de uscat că şi băzâitul unei muşte se aude chinuit, parcă. Biata de ea!, parcă nici ea nu mai poate străbate aerul uscat. Îşi simte ceafa udă leoarcă, îşi scoate şervetul de pânză, pe care l-a confiscat de la bodega unde a mâncat ciorba de burtă cu mult usturoi, şi se şterge pe ceafă. Îi pute ceafa a usturoi, că se şterge cu şervetul ăsta de juma` de oră de când stă ca prostu` să îl aştepte pe Ghiţă.

acum 5 zile · comentarii (4)

Iată-ne la jumătate de an. Un an care se presupunea, ba chiar se dorea - dacă nu cumva încă „se doreşte” - a fi unul „de glorie”. Pe de o parte, pentru că trebuia să sărbătorim Centenarul României. Pe de altă parte, pentru că, după trei ani de creştere continuă - record european privind viteza de creştere, România trebuia să fi acumulat destulă energie pentru a-şi transforma creşterea în dezvoltare economică.

acum 5 zile · comentarii (8)

Aşa ceva nu s-a mai întâmplat în relaţiile dintre aliaţii euro-atlantici de la finele celui de-Al Doilea Război Mondial. S-a ajuns la gesturi ieşite din uzanţa relaţiilor diplomatice, se schimbă raporturile de putere între membrii Alianţei Atlanticului de Nord, scandalul între SUA şi aliaţii săi europeni creşte constant, în ritmul în care Trump găseşte cuvinte de laudă în exces pentru a-l curta pe Kim Jong-un, noul său posibil prieten şi aliat.

acum 9 zile · comentarii (14)

Deschidem astăzi o rubrică nouă în cadrul paginii LARICS, intitulată „Falsurile lunii“. Cititorul va avea la dispoziţie un set de ştiri false (fake news) selectate din presa din România sau cea internaţională, relevante pentru tendinţele şi stilurile de manipulare publică. Vor fi indicate cu precădere manierele şi tehnicile de falsificare. Rubrica se adresează publicului larg şi are rol propedeutic şi educativ.

acum 9 zile · comentarii (24)

F.H. Hanh începe prin a prezenta cele patru atribute ale bunurilor: 1) descrierea fizică, 2) locaţia, 3) data livrării şi 4) starea de natură. Apoi acelaşi autor defineşte agenţii economici: 1) gospodăria, 2) compania. Cu aceste puncte de start definite, autorul îşi începe critica totală a pieţelor perfecte.

acum 13 zile · comentarii (4)

Aceste frici şi multe altele îl fac să-şi epateze puterea, să cheme poporul, să facă demonstraţii de susţinere, de putere absolută, pentru conducătorul iubit. Altfel cum s-ar înţelege organizarea unor manifestări de tip asiatic, cu sute de mii de oameni mobilizaţi în stil militar, când are de partea sa toată armata roşie, toată puterea politică, toată legislaţia dorită, toate pârghiile guvernării actuale?

acum 12 zile · comentarii (1)

Nu, nu este vorba despre WC-ul în care, zice-se, s-ar fi întrunit o majoritate a judecătorilor constituţionali ca să repare naturelul simţitor al ministrului Justiţiei. Până apar dovezi, acest episod este doar o snoavă care va intra în jurisprudenţa neoficială a prestigioasei instituţii. WC-ul la care mă refer este o afacere urât mirositoare, gestantă de aproape trei decenii, născută de câteva săptămâni şi detonată public de câteva zile.

acum 15 zile · comentarii (113)

Andrei Năstase a reuşit să câştige primăria Chişinăului, deşi nimeni nu-i dădea vreo şansă în faţa binomului oligarhic Plahotniuc-Dodon. Au contat enorm campania din teren şi sistemul electoral în două tururi. Rezultatul transmite în primul rând mesajul că Plahotniuc nu poate subordona întreaga ţară. În al doilea rând, oferă speranţa că în toamnă, la parlamentare, Republica Moldova poate reveni pe calea europeană. La toamnă sau niciodată.

acum 15 zile · comentarii (30)
Postari Recente