VIDEO Saloane animate cu personaje de poveste, la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău

VIDEO Saloane animate cu personaje de poveste, la secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Buzău

Moş Martin şi ursul Panda sunt personajele de poveste pe care zece voluntari le-au pictat pe pereţii izolatorului secţiei Pediatrie din Spitalul Judeţean Buzău. Echipa a fost coordonată de Andreea Zaleschi, absolventă a Facultăţii de Arte Vizuale şi Design – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi, masterand în cadrul aceleiaşi facultăţi.

VIDEO Satul din Buzău cu două lacuri superbe, un baraj şi o cascadă, gata să devină staţiune de interes local

VIDEO Satul din Buzău cu două lacuri superbe, un baraj şi o cascadă, gata să devină staţiune de interes local

Satul Gura Siriului va fi atestat ca staţiune turistică de interes local, potrivit unui proiect de Hotărâre publicat de Ministerul Economiei, proiect care prevede atestarea a 13 localităţi ca staţiuni turistice de interes local şi a uneia, de interes naţional. Pe lângă Sărata Monteoru, după atribuirea noului statut localităţii Gura Siriului, Buzăul va avea două staţiuni.

Un pensionar a aflat de pe Facebook că a murit şi a fost înmormântat. „Aveam de gând să vă bântui!“ | facebook

Un pensionar a aflat de pe Facebook că a murit şi a fost înmormântat. „Aveam de gând să vă bântui!“

Un buzoian s-a trezit victima unei glume sinistre sau a unei informaţii false, care a fost postată marţi pe un grup al pensionarilor de la fosta fabrică de geamuri din Buzău. Conform unui anunţ care i-a întristat pe cei peste 300 de membri ai grupului ”GEROM SA - salariaţi şi pensionari”, fostul lor coleg, Dionisie N., a murit zilele trecute. Informaţia a fost dezminţită chiar de ”mort”.

Într-o societate în care ierarhia valorilor umane este bulversată, în care oameni fără bacalaureat devin cu uşurinţă conducători de doctorat, iar insinuarea ţine loc de dovezi, în care bârfa a ajuns o precondiţie informală pentru ascensiunea socială, spaţiul public este infestat cu acuzaţii implicite privind vinovăţia morală a unor oameni pentru faptele părinţilor sau rudelor lor.

acum 10 ore · comentarii (31)

Scandalurile de 2 bani din troaca politicii româneşti au devenit de mult timp ceva firesc. Toţi aşa-zişii „lideri politici” apucă, pe rând, de fiecare dată când apare o poveste cu iz de ceartă un bulgăre de nămol şi azvârle în persoana care îl enervează cel mai tare. Că respectivul ghinionist i-a fost coleg sau prieten e o chestiune desuetă cu care nu se complică nimeni, se înţelege.

acum 5 zile · comentarii (7)

Ani de zile ne-am plâns că românii nu sunt apreciaţi la nivel european/internaţional, iar România este judecată greşit, prin prisma avalanşei de ştiri negative din presa externă. Şi eu am împărtăşit această opinie. Şi eu am simţit că este nedrept să se vorbească aşa despre noi, uneori chiar în discursurile oficiale ale diferiţilor lideri politici.

acum 6 zile · comentarii (20)

Nu vor fi proteste. Nu va fi destabilizare. Cetăţenii Republicii Moldova sunt cuminţi şi nu protestează. Opoziţia nu-i poate scoate la proteste, nu are capacitate de mobilizare. UE, SUA, NATO nu vor instabilitate la frontiere. O fântână de aberaţii şi vise utopice ale lui Igor Dodon care a uitat că UE nu face compromisuri cu principiile şi valorile sale şi că SUA urăsc cel mai mult furtul la alegeri şi alunecările nedemocratice.

acum 6 zile · comentarii (76)

Acum câteva zile cetăţenii României erau îndemnaţi de politicienii din toate partidele politice să meargă cu încredere la vot, căci votul este sigur şi nimic nu li se va întâmpla. Imediat după ziua alegerilor a început să crească semnificativ numărul de persoane raportate ca fiind infectate şi ştirile apocaliptice au început să apară.

acum 7 zile · comentarii (9)

Selecţia naturală se produce în fiecare zi. Totuşi, la intervale mari de timp, există episoade dramatice ale selecţiei naturale, cum au fost ciuma bubonică, gripa spaniolă, iar acum COVID-19. Astfel de episoade pot lăsa în urmă şi zeci de milioane de morţi, persoane mai puţin pregătite şi echipate să le facă faţă: rezistenţa organismului la factorii agresivi, resursele materiale şi intelectuale, capacitatea sistemului sanitar să le facă faţă.

acum 11 zile · comentarii (13)

China este tot mai prezentă în spaţiul media din România atât prin intermediul propriei propagande cât şi prin intersectarea unor teme cu interesele propagandei ruse din ţara noastră. În acest sens, propaganda chineză nu încearcă doar să promoveze Huawei şi tehnologia 5G, ci şi să prezinte o imagine care să nu responsabilizeze Beijingul pentru epidemia COVID-19 sau atrocităţile comise împotriva minorităţilor etnice.

acum 11 zile · comentarii (3)

Confruntat cu o epuizare a economiei şi a politicilor sale interne – factori care l-au adus la putere pe cândva-reformistul Erdogan – neo-sultanul de la Istanbul (da, Istanbul, nu Ankara) trăieşte de la o vreme, din punct de vedere electoral, din triumfuri simbolice şi emoţionale în plan internaţional.

acum 16 zile · comentarii (57)

În cei patru ani de mandat una dintre priorităţile mele a fost susţinerea românilor de pretutindeni. Ca vicepreşedinte şi mai apoi membru al Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării m-am implicat activ pentru menţinerea identităţii lingvistice, culturale şi etnice a românilor din Ucraina şi Serbia, pentru susţinerea cetăţenilor din diaspora şi pentru apropierea Republicii Moldova de România.

acum 18 zile · comentarii (2)
Postari Recente
Modifică Setările