Paraşutiştii militari buzoieni, în misiune umanitară la Câmpeni

Paraşutiştii militari buzoieni, în misiune umanitară la Câmpeni

Un număr de 20 de militari care au absolvit cursul de formare pentru soldaţi profesionişti din Centrul de Instruire pentru ISR, Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC „General-maior Grigore Baştan” din Buzău, au fost joi, alături de bătrânii din Aşezământul pentru persoane vârstnice din Câmpeni al fundaţiei „Sfântul Sava” din Buzău.

Ajutor financiar de 1.000 de euro la hectar pentru cultivatorii de usturoi. Buzăul, printre judeţele cu cei mai mulţi solicitanţi

Ajutor financiar de 1.000 de euro la hectar pentru cultivatorii de usturoi. Buzăul, printre judeţele cu cei mai mulţi solicitanţi

Din acest an, printr-un program al Ministerului Agriculturii, cultivatorii de usturoi ar putea beneficia de un ajutor financiar de 1.000 de euro la hectar, în următorii 3 ani. Măsura vine pe fondul producţiei în scădere, ceea ce face ca necesarul de consum să fie acoperit în mare parte din importuri. Numai în 2017, România a cumărat de peste graniţe 6.000 de tone de usturoi.

De ce ar fi legumele şi zarzavaturile crescute în Buzău cele mai gustoase din România. „Ca să nu recurgem la tratament cu hormoni, folosim bondari“

De ce ar fi legumele şi zarzavaturile crescute în Buzău cele mai gustoase din România. „Ca să nu recurgem la tratament cu hormoni, folosim bondari“

Se apropie sărbătorile Pascale iar goana gospodinelor după verdeţuri şi legume este în toi. Bazinul legumicol Buzău este una dintre sursele importante de marfă proaspătă pentru pieţele din sud-estul ţării, tradiţia în grădinărit a buzoienilor fiind foarte veche. Se spune că roşiile, castraveţii sau verdeţurile de aici sunt mai gustoase decât produsele din import, dar şi din alte zone ale ţării.

VIDEO Soţia milionarului austriac găsit spânzurat de podul Mărăcineni: „A vrut să facem dragoste, dar l-am refuzat“

VIDEO Soţia milionarului austriac găsit spânzurat de podul Mărăcineni: „A vrut să facem dragoste, dar l-am refuzat“

Apar noi informaţii în cazul sinuciderii milionarului austriac, găsit spânzurat de podul de la Mărăcineni. Soţia acestuia, Geanina Heinz, crede că o depresie declanşată după moartea primei soţii l-a împins pe Rudolf să-şi ia viaţa. Pe biletul de adio, lăsat pe pod, a scris în germană mesajul: „Am decis să-mi închei viaţa. Asta e decizia mea.”

Se pare că acest calcul nu intră în mintea lui Dragnea şi a şefilor PSD. 99% dintre alegători nu au dosare penale, nu fentează legea. Şi atunci, cum să accepte ca unii care au furat să scape de justiţie prin simplul fapt că deţin puterea? Prea multe căi de reacţie nu au. Dar una este sigură: prezentarea la urne şi trântirea cu sete a ştampilei de vot împotriva celor care nu vor să dea socoteală în justiţie.

acum 5 zile · comentarii (34)

La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

acum 6 zile · comentarii (4)

Nu contenim să înscriem pagini noi în care să fie consemnate evenimentele negative care însoţesc nu numai numele, prestigiul şi credibilitatea României ca Stat Membru ci şi – aici este premiera absolută – parcursul său ca ţară care mai deţine puţin timp preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

acum 9 zile · comentarii (9)

Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

acum 9 zile · comentarii (1)

După unele ştiri de presă, 5 judecători ai CCR voiau să dea astăzi soluţia în cazul completelor specializate, pentru a tranşa rapid decizia de salvare a lui Dragnea şi a altor înalţi demnitari de la riscul de a înfunda puşcăria. Cu greu decizia a fost amânată până mâine la ora 10, la cererea a 4 judecători, justificată de timpul scurt scurs de la primirea raportului scris de Petre Lăzăroiu, judecător raportor în această speţă.

acum 11 zile · comentarii (44)

Un aprins conflict lingvistic, şi nu numai, pe Facebook şi în presă, pe o temă de corectitudine politică: are termenul „holocaust“ un singur sens şi o unică folosire în limbă? Fără contraofensivă („mea culpa“ asumată) şi fără miză reală, dacă judecăm la rece o opinie şi trei replici iscate în furia momentului, fără ca cineva să mai deschidă şi dicţionarul.

acum 11 zile · comentarii (43)

Interdicţia pe care o are dl. Hunor Kelemen de a intra în Ucraina a provocat reacţia vehementă a ministrului de externe al Ungariei, deşi preşedintele UDMR s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei cu paşaport românesc. Disputa diplomatică dintre Ungaria şi Ucraina pentru drepturile unui cetăţean român aduce în discuţie o întrebare firească: dl. Hunor Kelemen mergea în Ucraina ca cetăţean al României sau al Ungariei?

acum 11 zile · comentarii (135)

Ştirea bombă a zilei de ieri a fost dată de către Victor Ponta. Pe lângă convingerea că problema juridică a lui Dragnea  va fi rezolvată la CCR în 10 aprilie, Ponta mai spune ceva: „Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR şi a semnat-o Iordache”.  Dacă punem în balanţă experienţa lui Ponta în funcţia de premier, faptul că este jurist, că mai are  funcţionari fideli în stat, înclin să cred că ştie ce vorbeşte.

acum 13 zile · comentarii (31)

Promisiune electorală fermă a actualului prim-ministru al Israelului care-şi continuă cu fermitate demersul de extindere a teritoriului ţării sale, integrând teritorii declarate ca „ocupate abuziv” de numeroase documente ale ONU şi, ca atare, considerate a fi parte integrantă a unor alte state vecine Israelului. Problema depăşeşte cu mult, cu foarte mult, dimensiunile unei bătălii electorale sau spaţiul politicii interne a statului Israel.

acum 13 zile · comentarii (23)

Din ianuarie 2017, România şi românii cinstiţi trăiesc cu spaima iminenţei emiterii de guvernarea PSD-ALDE a unei sau mai multor ordonanţe de urgenţă al căror scop ar fi modificarea din temelii şi cu dedicaţie, în folosul preşedintelui aşa-zişilor social-democraţi români şi a altor inşi cu probleme penale, a legilor justiţiei.

acum 14 zile · comentarii (35)

Toate datele şi evenimentele ultimelor zile spijina afirmaţia din titlu. Mai toţi actorii din politică îşi fac acum calculele privind perioada post-Dragnea. Societatea românească,  sprijinită  de Bruxelles, a dovedit că are  anticorpii necesari pentru a se proteja de tendinţe dictatoriale venite de la persoane cărora puterea le-a luat minţile. Pentru că nu erau pregătite filosofic pentru putere.

acum 14 zile · comentarii (53)

O femeie, luptătoare anticorupţie şi complet începătoare în ale politicii, a câştigat, la 42 de ani, cursa pentru preşedinţia Slovaciei. Ei au reuşit să se adune în spatele unui avocate pentru drepturile omului şi contra corupţiei, cu un istoric public de asemenea procese, în vreme ce noi ne prezentăm la europarlamentare cu liste integral epurate de oricine s-a luptat pe bune cu statul prin procese pentru concetăţenii săi.

acum 19 zile · comentarii (0)

Începutul lunii aprilie 2019 aduce o abordare nouă în comunicarea cu utilizatorii platformei online a centrului de examinări lingvistice EECentre: site-ul se relansează cu o interfaţă actualizată, modernă şi prietenoasă.

acum 20 zile · comentarii (1)
Postari Recente