VIDEO Ansamblu de monumente, inaugurat la împlinirea a 150 de ani de cale ferată la Buzău

VIDEO Ansamblu de monumente, inaugurat la împlinirea a 150 de ani de cale ferată la Buzău

Zeci de oameni au participat la ceremonia prin care au fost dezvelite două monumente amplasate în zona Gării CFR. Este vorba despre o locomotivă cu abur, construită în perioada interbelică, dar şi despre un planiglob, o construcţie care marchează faptul că Buzăul este al doilea oraş din lume şi primul din Europa, ca mărime, situat la jumătatea distanţei dintre Ecuator şi Polul Nord.

Există în diaspora o elită culturală românească demnă de toată admiraţia, care reprezintă cu demnitate cultura, obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Departe de România, descoperim că sunt români care îşi îndeplinesc cu onoare misiunea de ambasadori ai limbii române.

acum 4 zile · comentarii (0)

Anostă şi lipsită de zvâc, umbrită de dezbaterile mass-media care au în centru redeschiderea şcolilor şi bâlbele guvernamentale de la începerea noului an şcolar, campania electorală pentru primăria Municipiului Bucureşti s-a intensificat pe ultima sută de metri, iar Nicuşor Dan se profilează deja drept marele perdant al acestei competiţii.

acum 6 zile · comentarii (30)

Auzi şi nu-ţi vine să crezi! Şcoala începe într-o situaţie dramatică, provocată de pandemie, de învăţământul online, de şcoli cu toaleta în curte şi fără condiţiile sanitare cerute de ministerul Sănătăţii. Cu toate acestea,  Ministrul Educaţiei şi premierul Orban decid să trimită demnitarul care trebuia să coordoneze, să asigure pregătirile pentru deschiderea şcolii, secretarul de stat Luminiţa Barcari, în campanie electorală!

acum 8 zile · comentarii (7)

Unul dintre cele mai importante momente pentru politica externă a României este reuniunea ambasadorilor de ziua diplomaţiei, în jurul lui 1 septembrie. Alături de discursul de politică externă al Preşedintelui României la întâlnirea cu Corpul diplomatic acreditat la Bucureşti, care are loc la sfârşit de ianuarie, sunt cele două momente definitorii care trasează direcţiile politicii externe româneşti.

acum 9 zile · comentarii (17)

Ca om care a trăit în şcoală 35 de ani, inclusiv în funcţia de director, caut şi nu găsesc răspunsuri la multe întrebări. Ca mine sunt mulţi alţi profesori şi directori care mai au câteva zile până la deschiderea şcolilor în condiţii cu totul excepţionale. Îi rog pe cititorii care lucrează în învăţământ să completeze, la comentarii, cu alte întrebări şi răspunsuri. Pe cele mai interesante le voi posta în articol.

acum 14 zile · comentarii (8)

A trecut o lună de proteste la Minsk împotriva rezultatelor alegerilor din Belarus. Aleksandr Lukashenko a continuat întreaga pleiadă de acţiuni de imagine – apare în vestă antiglonţ, cu puşca în mână, în posturi războinice, acuzând Occidentul că vrea să-i ocupe ţara, punând trupele în alertă la graniţa cu Polonia şi ţările baltice.

acum 15 zile · comentarii (25)

Aprecierea publicului, a presei, pentru actuala guvernare susţinută şi de preşedintele Iohannis se baza pe speranţa că reprezintă „altceva”, în raport de guvernările anterioare. În parte reprezintă dar, pe măsură ce trece vremea, găsim tot mai multe asemănări frapante cu vechile guvernări. Câteva dintre evenimentele petrecute în ultimul timp pot fi argumente ale acestei afirmaţii.

acum 15 zile · comentarii (13)

Conceptul de restaurant este asociat în zilele noastre cu un spaţiu elegant în care lumea se întâlneşte pentru a lua masa. Mai mult de atât, acum există fel de fel de restaurante, cu diferite specifice, de la mâncare tradiţională la preparate exotice sau combinaţii mai puţin obişnuite.

acum 15 zile · comentarii (4)

Mă chinui de ani de zile să înţeleg de ce este România atât de suferindă la capitolul autostrăzi – şi cu precădere la cele menite să străbată Carpaţii şi să unească provinciile istorice. Şi aproape că am găsit o explicaţie coerentă şi fără fisuri. Dar un incident rutier în care a fost implicat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, vine acum să îmi ruineze munca şi îmi oferă o altă - adevărata - explicaţie.

acum 19 zile · comentarii (74)

PSD şi-a mai bătut un cui în propriul coşciug. Nimeni nu l-a obligat să depună o moţiune de cenzură în actualul context sanitar, economic, politic. Faptul că liderii PSD n-au fost capabili să evalueze şansele unei moţiuni de cenzură acum spune multe despre capacitatea de analiză politică a actualei conduceri a PSD. La ce să ne aşteptăm dacă ar câştiga alegerile locale şi/sau parlamentare?

acum 22 zile · comentarii (26)