Declaraţiile şocante ale pasagerilor din microbuzul lovit de tren, în care au murit patru oameni: „Fetiţe care fac prostituţie în Franţa dansau cu picioarele pe bord“

Declaraţiile şocante ale pasagerilor din microbuzul lovit de tren, în care au murit patru oameni: „Fetiţe care fac prostituţie în Franţa dansau cu picioarele pe bord“

Unii dintre pasagerii microbuzului lovit de tren luni, 15 aprilie, la Buzău susţin că bărbatul de la volan, fost poliţist în Vrancea, mergea cu muzica dată la maxim şi era distras de câteva tinere care dansau lângă el, dar şi de o convorbire telefonică. Autorităţile nu au confirmat deocamdată varianta martorilor.

Ultima dorinţă transmisă de milionarul austriac înainte de a se sinucide la Buzău. Imobilul de lux din Viena şi afacerea care ar fi vrut să-i rămână soţiei române

Ultima dorinţă transmisă de milionarul austriac înainte de a se sinucide la Buzău. Imobilul de lux din Viena şi afacerea care ar fi vrut să-i rămână soţiei române

Trupul lui Rudolf Heinz, afaceristul care s-a spânzurat lunea trecută de un pod din Buzău, este în continuare la morga din Buzău. Conform unor surse din rândul anchetatorilor, fiica milionarului ar fi cerut echipei de cercetare ca necropsia să fie făcută doar în prezenţa unor experţi din Austria.

VIDEO Un microbuz cu 16 oameni care se întorceau din străinătate, lovit în plin de tren la o trecere cu calea ferată. 4 oameni sunt confirmaţi decedaţi

VIDEO Un microbuz cu 16 oameni care se întorceau din străinătate, lovit în plin de tren la o trecere cu calea ferată. 4 oameni sunt confirmaţi decedaţi

Carnagiu pe o şosea din judeţul Buzău. Trei persoane, doi bărbaţi şi o femeie, au decedat, alte trei au fost grav rănite şi încă zece au suferit răni uşoare, în urma coliziunii dintre un microbuz de persoane şi un tren. Tragedia s-a produs, luni seara, la trecerea de cale ferată din localitatea buzoiană Bâlhacu. Microbuzul venea din Franţa şi se îndrepta către Tişiţa, judeţul Vrancea.

VIDEO Accident cu victime, din cauza unui semn de circulaţie vandalizat. Ştergerea unei dungi a schimbat radical sensul indicatorului

VIDEO Accident cu victime, din cauza unui semn de circulaţie vandalizat. Ştergerea unei dungi a schimbat radical sensul indicatorului

Ghinion pentru o tânără de 27 de ani din comuna buzoiană Brădeanu. În timp ce conducea pe drumul judeţean 203C, în weekend, a avut neşansa să provoace un accident rutier. A intrat într-o intersecţie, derutata de un semn de  circulaţie care peste noapte s-a transformat dintr-unul care semnifica sfârşitul drumului cu prioritate, într-unul care arată că ai prioritate de trecere.

Paraşutiştii militari buzoieni, în misiune umanitară la Câmpeni

Paraşutiştii militari buzoieni, în misiune umanitară la Câmpeni

Un număr de 20 de militari care au absolvit cursul de formare pentru soldaţi profesionişti din Centrul de Instruire pentru ISR, Paraşutişti, Operaţii Speciale şi JTAC „General-maior Grigore Baştan” din Buzău, au fost joi, alături de bătrânii din Aşezământul pentru persoane vârstnice din Câmpeni al fundaţiei „Sfântul Sava” din Buzău.

Se pare că acest calcul nu intră în mintea lui Dragnea şi a şefilor PSD. 99% dintre alegători nu au dosare penale, nu fentează legea. Şi atunci, cum să accepte ca unii care au furat să scape de justiţie prin simplul fapt că deţin puterea? Prea multe căi de reacţie nu au. Dar una este sigură: prezentarea la urne şi trântirea cu sete a ştampilei de vot împotriva celor care nu vor să dea socoteală în justiţie.

acum 4 zile · comentarii (34)

La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

acum 5 zile · comentarii (4)

Nu contenim să înscriem pagini noi în care să fie consemnate evenimentele negative care însoţesc nu numai numele, prestigiul şi credibilitatea României ca Stat Membru ci şi – aici este premiera absolută – parcursul său ca ţară care mai deţine puţin timp preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

acum 8 zile · comentarii (9)

Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

acum 7 zile · comentarii (1)

După unele ştiri de presă, 5 judecători ai CCR voiau să dea astăzi soluţia în cazul completelor specializate, pentru a tranşa rapid decizia de salvare a lui Dragnea şi a altor înalţi demnitari de la riscul de a înfunda puşcăria. Cu greu decizia a fost amânată până mâine la ora 10, la cererea a 4 judecători, justificată de timpul scurt scurs de la primirea raportului scris de Petre Lăzăroiu, judecător raportor în această speţă.

acum 10 zile · comentarii (44)

Un aprins conflict lingvistic, şi nu numai, pe Facebook şi în presă, pe o temă de corectitudine politică: are termenul „holocaust“ un singur sens şi o unică folosire în limbă? Fără contraofensivă („mea culpa“ asumată) şi fără miză reală, dacă judecăm la rece o opinie şi trei replici iscate în furia momentului, fără ca cineva să mai deschidă şi dicţionarul.

acum 10 zile · comentarii (43)

Interdicţia pe care o are dl. Hunor Kelemen de a intra în Ucraina a provocat reacţia vehementă a ministrului de externe al Ungariei, deşi preşedintele UDMR s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei cu paşaport românesc. Disputa diplomatică dintre Ungaria şi Ucraina pentru drepturile unui cetăţean român aduce în discuţie o întrebare firească: dl. Hunor Kelemen mergea în Ucraina ca cetăţean al României sau al Ungariei?

acum 10 zile · comentarii (135)

Ştirea bombă a zilei de ieri a fost dată de către Victor Ponta. Pe lângă convingerea că problema juridică a lui Dragnea  va fi rezolvată la CCR în 10 aprilie, Ponta mai spune ceva: „Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR şi a semnat-o Iordache”.  Dacă punem în balanţă experienţa lui Ponta în funcţia de premier, faptul că este jurist, că mai are  funcţionari fideli în stat, înclin să cred că ştie ce vorbeşte.

acum 12 zile · comentarii (31)

Promisiune electorală fermă a actualului prim-ministru al Israelului care-şi continuă cu fermitate demersul de extindere a teritoriului ţării sale, integrând teritorii declarate ca „ocupate abuziv” de numeroase documente ale ONU şi, ca atare, considerate a fi parte integrantă a unor alte state vecine Israelului. Problema depăşeşte cu mult, cu foarte mult, dimensiunile unei bătălii electorale sau spaţiul politicii interne a statului Israel.

acum 12 zile · comentarii (23)

Din ianuarie 2017, România şi românii cinstiţi trăiesc cu spaima iminenţei emiterii de guvernarea PSD-ALDE a unei sau mai multor ordonanţe de urgenţă al căror scop ar fi modificarea din temelii şi cu dedicaţie, în folosul preşedintelui aşa-zişilor social-democraţi români şi a altor inşi cu probleme penale, a legilor justiţiei.

acum 13 zile · comentarii (35)

Toate datele şi evenimentele ultimelor zile spijina afirmaţia din titlu. Mai toţi actorii din politică îşi fac acum calculele privind perioada post-Dragnea. Societatea românească,  sprijinită  de Bruxelles, a dovedit că are  anticorpii necesari pentru a se proteja de tendinţe dictatoriale venite de la persoane cărora puterea le-a luat minţile. Pentru că nu erau pregătite filosofic pentru putere.

acum 13 zile · comentarii (53)

O femeie, luptătoare anticorupţie şi complet începătoare în ale politicii, a câştigat, la 42 de ani, cursa pentru preşedinţia Slovaciei. Ei au reuşit să se adune în spatele unui avocate pentru drepturile omului şi contra corupţiei, cu un istoric public de asemenea procese, în vreme ce noi ne prezentăm la europarlamentare cu liste integral epurate de oricine s-a luptat pe bune cu statul prin procese pentru concetăţenii săi.

acum 18 zile · comentarii (0)

Începutul lunii aprilie 2019 aduce o abordare nouă în comunicarea cu utilizatorii platformei online a centrului de examinări lingvistice EECentre: site-ul se relansează cu o interfaţă actualizată, modernă şi prietenoasă.

acum 19 zile · comentarii (1)