Buzău: Niciun bloc din municipiu nu va fi reabilitat termic în acest an cu fonduri de la Guvern

Buzău: Niciun bloc din municipiu nu va fi reabilitat termic în acest an cu fonduri de la Guvern

Dacă la început dosarele pentru reabilitarea termică a blocurilor veneau pe bandă rulantă la Primărie, acum tot mai multe asociaţii de proprietari s-au răzgândit. Dificultatea aplicării programului, precum şi neînţelegerile dintre locatari au făcut ca proiectul guvernanţilor să fie extrem de dificil de aplicat. În Buzău, doar un imobil a beneficiat de bani de la Primărie în ultimii doi ani. Proprietarii nu se înghesuie deoare

Buzău: Clădirea Cercului Militar trebuie urgent consolidată!

Buzău: Clădirea Cercului Militar trebuie urgent consolidată!

Întrebi pe oricare dintre buzoieni unde este Casa Armatei şi absolut toţi îţi vor răspunde: pe strada Independenţei! Asta, pentru că puţini au aflat că, de câteva luni, Cercul Militar din Buzău nu mai funcţionează în cocheta clădire, monument istoric, de lângă Colegiul Eminescu, ci într-o anexă din curtea Comenduirii Garnizoanei, de pe Bulevardul Unirii, unde a fost mutată din cauza degradării vechiului sediu.

Buzău: Dubă a Poliţiei Buzău, implicată într-un accident rutier în Ialomiţa

Buzău: Dubă a Poliţiei Buzău, implicată într-un accident rutier în Ialomiţa

O dubiţă cu cinci „mascaţi” de la Poliţia Buzău a provocat un accident rutier, în zorii acestei zile, pe raza judeţului Ialomiţa. În urma impactului, au fost răniţi un subofiţer de poliţie şi o femeie care se afla la volanul autoturismului pe care l-a izbit autospeciala poliţiei. Astfel, DPIR Buzău a pierdut în trei luni cele mai noi două autospeciale de intervenţie pe care le avea în dotare.

Buzău: George Stănescu, profesorul de chitară cu talent de „dirijor”

Buzău: George Stănescu, profesorul de chitară cu talent de „dirijor”

Inamic declarat al manelei ca formă de exprimare, George Stănescu este unul dintre puţinii artişti care are şi iniţiativă şi nu se mulţumeşte să combată doar prin vorbe. Este un rocker cu plete grizonate, pentru care trecerea anilor se vede doar în buletin. Chiar dacă a trecut bine de prima tinereţe, George Stănescu nu simte că îmbătrâneşte, pentru că are sufletul veşnic tânăr şi este în permanenţă înconjurat de tine

Domnul Niculae Bădălău a făcut trei facultăţi, trei mastere şi un doctorat. Din datele pe care le-am avut la dispoziţie în arhive şi din alte surse, calculele Politoscop arată că domnul Niculae Bădălău e cel mai învăţat parlamentar, şi nu doar din legislatura curentă, ci din toată istoria parlamentarismului din România!

Erdogan se confruntă cu provocări politice şi economice serioase acasă. În context, Turcia a luat numeroase iniţiative de politică externă, folosind atât forţa militară, cât şi o poziţie asertivă. Ankara a desfăşurat forţe militare în nord-estul Siriei, drone armate în nordul Ciprului şi în Nagorno-Karabah, a consolidat baza existentă în Qatar şi pregătirile pentru o desfăşurare militară în Libia. Ce urmează?

...scria Virgiliu în Eneida pentru ca, mai apoi, diverşi autori să brodeze, în formulări geniale consemnate de istorie, pe aceeaşi temă: Romeo şi Julieta, Shakespereare spunea că „Drumul spre iad e pavat cu bune intenţii”, iar filozoful protestant William Tyndale avertiza în consecinţă: „Feriţi-vă de bunele intenţii!”. Aşa este?

acum 6 zile · comentarii (25)

Este clar că PSD a obţinut la alegerile locale un scor neaşteptat de bun. Dacă un sondaj din septembrie, realizat de IMAS pentru Europa FM, dădea un scor de 19,6% pentru PSD, rezultatele de la locale au arătat cu totul altceva. La primării PSD a obţinut 30,34% din voturi, la Consilii Locale 28,40%, la Consilii Judeţene 22,32%. Cum se explică această revenire, în situaţia în care a plecat de la guvernare în noiembrie 2019?

acum 7 zile · comentarii (19)

Într-o societate în care ierarhia valorilor umane este bulversată, în care oameni fără bacalaureat devin cu uşurinţă conducători de doctorat, iar insinuarea ţine loc de dovezi, în care bârfa a ajuns o precondiţie informală pentru ascensiunea socială, spaţiul public este infestat cu acuzaţii implicite privind vinovăţia morală a unor oameni pentru faptele părinţilor sau rudelor lor.

acum 8 zile · comentarii (37)

Scandalurile de 2 bani din troaca politicii româneşti au devenit de mult timp ceva firesc. Toţi aşa-zişii „lideri politici” apucă, pe rând, de fiecare dată când apare o poveste cu iz de ceartă un bulgăre de nămol şi azvârle în persoana care îl enervează cel mai tare. Că respectivul ghinionist i-a fost coleg sau prieten e o chestiune desuetă cu care nu se complică nimeni, se înţelege.

acum 13 zile · comentarii (8)

Ani de zile ne-am plâns că românii nu sunt apreciaţi la nivel european/internaţional, iar România este judecată greşit, prin prisma avalanşei de ştiri negative din presa externă. Şi eu am împărtăşit această opinie. Şi eu am simţit că este nedrept să se vorbească aşa despre noi, uneori chiar în discursurile oficiale ale diferiţilor lideri politici.

acum 13 zile · comentarii (20)

Nu vor fi proteste. Nu va fi destabilizare. Cetăţenii Republicii Moldova sunt cuminţi şi nu protestează. Opoziţia nu-i poate scoate la proteste, nu are capacitate de mobilizare. UE, SUA, NATO nu vor instabilitate la frontiere. O fântână de aberaţii şi vise utopice ale lui Igor Dodon care a uitat că UE nu face compromisuri cu principiile şi valorile sale şi că SUA urăsc cel mai mult furtul la alegeri şi alunecările nedemocratice.

acum 13 zile · comentarii (76)

Acum câteva zile cetăţenii României erau îndemnaţi de politicienii din toate partidele politice să meargă cu încredere la vot, căci votul este sigur şi nimic nu li se va întâmpla. Imediat după ziua alegerilor a început să crească semnificativ numărul de persoane raportate ca fiind infectate şi ştirile apocaliptice au început să apară.

acum 15 zile · comentarii (9)

Selecţia naturală se produce în fiecare zi. Totuşi, la intervale mari de timp, există episoade dramatice ale selecţiei naturale, cum au fost ciuma bubonică, gripa spaniolă, iar acum COVID-19. Astfel de episoade pot lăsa în urmă şi zeci de milioane de morţi, persoane mai puţin pregătite şi echipate să le facă faţă: rezistenţa organismului la factorii agresivi, resursele materiale şi intelectuale, capacitatea sistemului sanitar să le facă faţă.

acum 18 zile · comentarii (13)

China este tot mai prezentă în spaţiul media din România atât prin intermediul propriei propagande cât şi prin intersectarea unor teme cu interesele propagandei ruse din ţara noastră. În acest sens, propaganda chineză nu încearcă doar să promoveze Huawei şi tehnologia 5G, ci şi să prezinte o imagine care să nu responsabilizeze Beijingul pentru epidemia COVID-19 sau atrocităţile comise împotriva minorităţilor etnice.

acum 18 zile · comentarii (3)
Postari Recente
Modifică Setările