Buzău: Pelerinaj la mormântul Mihaelei Runceanu

Buzău: Pelerinaj la mormântul Mihaelei Runceanu

Câteva zeci de persoane, rude, prieteni dar şi membrii unui fun club din Bucureşti, au adus în această  dimineaţă buchete de flori şi au aprins câte o lumânare la mormântul cântăreţei Mihaela Runceanu, din cimitirul buzoian Dumbrava. Artista a fost ucisă în urmă cu 20 de ani, în propria garsonieră din Bucureşti, pentru jaf, iar criminalul a fost eliberat din penitenciar în urmă cu 3 ani.

Buzău: Ambulanţe veterinare pentru animalele buzoienilor

Buzău: Ambulanţe veterinare pentru animalele buzoienilor

Medicii veterinari din Buzău au avut ocazia în această dimineaţă să studieze cu atenţie un model de ambulanţă veterinară, pe care şapte dintre ei doresc deja să şi-l cumpere în următoarele luni. Achiziţia maşinii necesită o investiţie de 40 de mii de euro, din care 70 % este susţinută din fonduri ale Uniunii Europene. „Unitatea mobilă de intervenţie în teren”, aşa cum este denumit oficial vehicolul, îl ajută pe medi

Alegerile din 26 mai, arestarea lui Dragnea, moţiunea de cenzură şi alegerile prezidenţiale provoacă schimbări şi regrupări  de forţe pe scena politică. Alegerile din 26 mai au arătat partidelor ce pondere mai au în simpatia publică, arestarea lui Dragnea a pus capăt iluziei întreţinute de Dragnea şi Tăriceanu că politicul ar putea încăleca justiţia, moţiunea de cenzură a spulberat mitul supremaţiei parlamentare a PSD.

acum 2 zile · comentarii (49)

Un pădurar din Maramureş a fost bătut cu bestialitate şi ucis de mafia hoţilor de lemne. Conform directorului general al Regiei Naţionale a Pădurilor Romsilva, George Mihăilescu, violenţa la care a fost supus bărbatul din Ocolul Silvic Strâmbu Băiuţ a fost extremă.

acum 3 zile · comentarii (25)

Există argumente din care rezultă că toate partidele au interesul să treacă guvernul Orban în parlament la prima solicitare de investire. Timpul rămas până la prezentarea în parlament este suficient să risipească aburii „războiului“ fără câştigători. Niciun partid nu câştigă nimic din prelungirea situaţiei incerte actuale.

acum 4 zile · comentarii (24)

În urma moţiunii de cenzură, Guvernul Dăncilă a picat la votul din Parlament. Prin urmare, conform legii fundamentale, art. 103, alin. (1) „Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament”.

acum 4 zile · comentarii (3)

Am tot sperat că, la un moment dat, Uniunea Europeană va fi în stare, confruntată cu iminenţa unui posibil extrem de apropiat tsunami de imigraţie ilegală, să fie în stare să aibă coloană vertebrală şi asta să se traducă printr-o decizie simplă şi esenţială: ajungerea la măsuri comune la nivelul celor 28 de State Membre pentru a sancţiona ofensiva de mari proporţii declanşată de Turcia pe teritoriul sirian.

acum 5 zile · comentarii (35)

Vinerea trecută, puţin după ora prânzului, atunci când a ieşit în faţa presei spre a face o seamă de consideraţii referitoare la prima rundă de consultări cu reprezentanţii partidelor politice, preşedintele Klaus Iohannis nu a ratat ocazia de a evidenţia faptul că PSD nu a învăţat nimic din felul în care a pierdut puterea.

acum 5 zile · comentarii (26)

Frumoase ideile şi visele lui Dan Barna. Din păcate nu pot fi puse în practică acum, şi nu preşedintele are pârghiile necesare să le pună în operă. Dan Barna a greşit adresa. Mă aşteptam de la un candidat la preşedinţie, posibil viitor preşedinte, la mai mult discernământ şi înţelegere a ce se poate şi ce nu se poate face în momentul de faţă.

acum 5 zile · comentarii (52)

Euforia plecării PSD de la guvernare trebuie să lase rapid locul unor analize serioase şi judicioase asupra ce urmează. Discuţiile despre noul guvern ar trebui să se deruleze vineri, sâmbătă şi duminică, din multe motive nu este timp pentru lălăială. De data aceasta la pupitru se află preşedintele Iohannis, nu Dragnea sau Dăncilă.

acum 10 zile · comentarii (39)

În cazul în care v-aţi pus şampania la rece pentru a celebra căderea Guvernului Dăncilă -dată ca sigură nu doar de creatorii ei, ci şi de mulţi dintre formatorii de opinie-, veţi fi nevoiţi fie să o beţi de dezamăgire, fie să o păstraţi pentru următoarea ocazie (probabil pentru realegerea lui Klaus Iohannis, care devine 99% sigură după ziua de mâine).

acum 11 zile · comentarii (13)

Toată lumea discută despre moţiunea de cenzură. Şi dacă n-ar fi fost iniţiată moţiunea de cenzură, sau dacă n-ar trece, guvernul Dăncilă nu poate rămâne în funcţie, fiind „ciuruit“. Este clar că preşedintele Iohannis nu are de gând să semneze decrete de numire a noi miniştri, fie ei şi interimari, iar dacă revocă şi miniştrii la cererea premierul Dăncilă, guvernul rămâne fără încă doi miniştri.

acum 13 zile · comentarii (22)

Miercurea trecută, Opoziţia a înregistrat o notabilă victorie, dejucând operaţiunile mizerabile ale tot mai decredibilizatului PSD care se agaţă iresponsabil de putere, puţin păsându-i că preţul supravieţuirii sale înseamnă compromiterea tot mai gravă a viitorului românilor şi al ţării.

acum 14 zile · comentarii (19)

Cum pot să explice acest lucru cei din fruntea instituţiilor statului, dar şi sindicaliştii poliţieneşti, care parcă sunt plătiţi doar să apară la televizoare şi să repete la infinit placa lipsurilor de tot felul şi să ceară bani de finanţare? Nu de explicaţii avem nevoie, ci de acţiune, implicare şi eficienţă din partea instituţiilor cu atribuţii în domeniul asigurării liniştii şi ordinii publice !

acum 18 zile · comentarii (9)