Buzău: Bolnavii cronici, puşi să meargă mai des la farmacii

Buzău: Bolnavii cronici, puşi să meargă mai des la farmacii

Valabilitatea reţetelor a fost redusă de la trei, la o lună. Bolnavii cronici din Buzău sunt revoltaţi de măsura luată de Casa de Asigurări de Sănătate de a nu mai primi reţete pentru o perioadă de trei luni, aşa cum erau obişnuiţi. Oamenii sunt obligaţi acum să meargă în fiecare lună la medicul de familie pentru reţetă şi apoi să colinde farmaciile pentru a-şi procura medicamentele. Măsura luată de Casa de Sănăta

Buzău: Bătut în poarta liceului

Buzău: Bătut în poarta liceului

Un adolescent buzoian a fost snopit în bătaie de doi necunoscuţi chiar după ce a ieşit pe poarta liceului la care învaţă. Băiatul a fost internat în spital iar agresorii au fost identificaţi de oamenii legii şi li s-au întocmit dosare penale.

Buzău:Doru Mâncu : Dacia e viaţa mea!

Buzău:Doru Mâncu : Dacia e viaţa mea!

Magia maşinilor noi cu motoare de ultimă generaţie nu a acaparat chiar pe toată lumea  nici măcar la finele primului deceniu al mileniului 3.Cei trecuţi de o anumită vârstă acceptă cu greu schimbarea şi ca atare nu pot renunţa cu una cu două la „prima dragoste pe patru roţi”.

Buzău: Ceapa de Buzău, o afacere pe cale de dispariţie?

Buzău: Ceapa de Buzău, o afacere pe cale de dispariţie?

Cultura cepei de Buzău, o afacere neprofitabilă anul acesta. Este concluzia la care au ajuns zecile de legumicultori de lângă municipiul Buzău, care după  un an de muncă în grădini și investiții uriașe  în irigații și ierbicidări s-au trezit că nu au unde să își vândă marfa, la un preț care să le acopere măcar cheltuielile. Achizitorii impun prețuri foarte mici, astfel că ceapa roșie de Buzău pleacă de la p

Ţinem sub preş multe probleme. O moştenire veche, comunistă, ne-a învăţat că în lumea noastră există numai cântece de slavă, producţie record la hectar, cincinal îndeplinit, industrie performantă, o primă chimistă şi academicieni. Că suntem un popor luptător şi viteaz, cu o istorie aşişderea.

acum 9 ore · comentarii (0)

În locurile pucciniene având drept epicentru vila - mausoleu a  maestrului, pe malul lacului Massaciuccoli, Gran Teatro all'aperto Giacomo Puccini a găzduit sub înaltul patronaj al Preşedintelui Republicii Italiene cea de-a 65-a ediţie a Festivalului Puccini, în care s-au reprezentat în perioada iulie-august operele „Fata din Far West”, „Turandot”, „Boema”, „M-me Butterfly”, „Tosca”, „Le Villi”.

acum 4 ore · comentarii (0)

Joia trecută, oamenii politici, din cine ştie ce motive rămaşi pe meleagurile natale, deşi îndeobşte dau fuguţa, cu ocazia oricărei mini-vacanţe, în locurile cele mai exotice dar şi mai greu accesibile din lume, au întors pe toate feţele şi în funcţie de interesele electorale ale partidelor din care fac parte aşa-numitul incident de la Constanţa.

acum 5 zile · comentarii (63)

Norvegia, stat membru al NATO, a confirmat creşterea radiaţiilor în nordul propriului teritoriu, la graniţa cu Rusia, după explozia semnalată lângă Severodvinsk. Chiar dacă la Moscova există reacţii de liniştire a opiniei publice interne, cert este că oficialii din Arhanghelsk au promis locuitorilor din Nenoska că vor trimite doctori veniţi din capitala rusă.

acum 5 zile · comentarii (57)

Cătălin Tolontan şi echipa sa de investigatori de la ziarul Libertatea publică de câteva zile amănunte dintr-un dosar de proxenetism de la Caracal, început în 2012 şi finalizat în 2017. Una din tezele de forţă ale serialului este următoarea: de serviciile prostituatelor, unele minore, au beneficiat nu doar clienţi români, ci şi militari americani de la Deveselu şi manageri austrieci de la o firmă care lucra la o hidrocentrală.

acum 7 zile · comentarii (70)

Situaţia este pe cât de neobişnuită, pe atât de periculoasă: în Uniunea Europeană sunt interzise din ce în ce mai multe tipuri de pesticide despre care studii medicale multiple au demonstrat fără urmă de îndoială că produc oamenilor boli grave şi, foarte adesea, netratabile.

acum 10 zile · comentarii (45)

Parfumul delicat al doamnei de fier a teatrului românesc, regizoarea Cătălina Buzoianu, s-a ridicat la cer. A fost condusă pe ultimul drum terestru, la capătul unei săptămâni negre a teatrului şi a filmului românesc, în care ne-au mai părăsit alte trei personalităţi ale scenei şi ecranului: actriţele Monica Ghiuţă şi Florina Cercel, precum şi dramaturgul Puşi Dinulescu.

acum 9 zile · comentarii (6)

Ieşirea ALDE de la guvernare lasă clasa politică fără soluţii pentru continuarea guvernării. Un guvern minoritar PSD este o utopie. Fără majoritate parlamentară clară nu-şi poate trece iniţiativele legislative. Iar Avocatul Poporului, Renate Weber de la ALDE, va bloca, prin sesizarea CCR, şi OUG-urile pe care le-ar da Guvernul. În primul rând OUG de rectificare bugetară.

acum 10 zile · comentarii (20)

Nu ştiu câţi dintre voi sunteţi mulţumiţi de noile formaţiuni politice. Noi, un număr important din societatea românească nu ne regăsim în ele, deşi suntem conştienţi că e nevoie de forţe care să îi înlocuiască pe cei care ne-au condus destinele de la Revoluţie încoace. Aşadar, duminică vom porni o nouă mişcare, având ca bază valorile pe care nu le-am regăsit în actuala ofertă politică: identitate, naţiune, familie, credinţă, libertate.

acum 12 zile · comentarii (6)

Mă consider un fiu al Diasporei Româneşti care sâmbătă, 10 august, se întoarce acasă. Am trăit, am muncit şi am studiat şapte ani în Occident. Cunosc binişor Anglia, Germania şi Statele Unite. Mi-am susţinut teza de doctorat la Londra şi am tremurat în faţa profesorilor veniţi de la Oxford. Am predat cursuri în faţa studenţilor americani.

acum 13 zile · comentarii (43)

Deşi Tăriceanu a fost ignorat cu ocazia desemnării candidatului PSD la prezidenţiale, deşi la rectificarea bugetară toate protestele celor de la ALDE sunt tratate cu dispreţ de către Teodorovici, ALDE nu se grăbeşte să plece de la guvernare. Explicaţia este simplă. Lui Tăriceanu îi este frică că, în cazul în care va pleca de la guvernare, parlamentarii PSD îi vor vota ridicarea imunităţii parlamentare cerută de DNA.

acum 16 zile · comentarii (16)

Numită pe criterii exclusiv politice, cu titlu de interimar, la şefia TVR în septembrie 2017, îndată după demiterea Irinei Radu (cea care astăzi pozează în martir şi îşi plânge ori de câte ori poate „exilul” autoimpus în Albania), d-na Doina Gradea nu a aşteptat prea mult pentru a-şi da măsura incompetenţei sale.

acum 16 zile · comentarii (1)

Ipoteza traficului de persoane este în continuare prezentă în spaţiul public în cazul crimelor din Caracal, şi multe indicii arată că Gheorghe Dincă nu ar fi acţionat singur. De aceea, este extrem de important să fim conştienţi de gravitatea fenomenului traficului de persoane şi de consecinţele acestuia asupra societăţii.

acum 17 zile · comentarii (9)

Uneori, viaţa pune liderii în situaţii în care dau adevărata măsură a măreţiei lor. Măreţia nu este dată de şansa noastră de a schimba lumea ci, mai degrabă, de capacitatea noastră de a lua, în mod constant, decizii echilibrate, de a rămâne conectaţi la realitate într-un fel sustenabil, de a găsi împreună cu cei pe care îi conducem soluţii şi de a le comunica în aşa fel încât să fie înţelese, însuşite şi puse în practică.

acum 20 zile · comentarii (3)

Să iasă în stradă, să ne explice zilele următoare, doamna premier Dăncilă, ce consecinţe, cât de eficiente au fost şi vor fi aceste „măsuri“, care fac suma incompetenţei şi prostiei guvernamentale! Să ia contact cu oamenii supăraţi, revoltaţi, furioşi, că tot vrea dumneaei să-şi facă imagine electorală în perspectiva alegerilor prezidenţiale, şi să le spună ce a rezolvat, cât de tare a combătut, a luptat şi a învins criminalitatea!

acum 21 zile · comentarii (5)