Buzău: Codruţ Florian Palcău, sportivul bun la toate!

Buzău: Codruţ Florian Palcău, sportivul bun la toate!

A început de mic să practice fotbalul însă pe parcurs a schimbat balonul rotund cu cel oval. Buzoianul Florin Palcău este unul dintre cei mai activi sportivi din municipiu. Este cunoscut atât de iubitorii fotbalului cât şi de cei care preferă meciurile mai dure cu mingea ovală. Joacă la Stejarul Buzău, în liga a doua de rugby, la fel de bine ca oricare dintre colegii săi care au început în copilărie acest sport. Mai e bine de ş

Se pare că acest calcul nu intră în mintea lui Dragnea şi a şefilor PSD. 99% dintre alegători nu au dosare penale, nu fentează legea. Şi atunci, cum să accepte ca unii care au furat să scape de justiţie prin simplul fapt că deţin puterea? Prea multe căi de reacţie nu au. Dar una este sigură: prezentarea la urne şi trântirea cu sete a ştampilei de vot împotriva celor care nu vor să dea socoteală în justiţie.

acum 4 zile · comentarii (34)

La trei ani fără o lună de la votul pentru Brexit, britanicii vor vota la alegerile europarlamentare. Dincolo de simbolistica eşecului încercării de ieşire din UE, 27 de candidaţi din 14 state, inclusiv un român, vor rămâne fără mandat. Afluxul de laburişti şi conservatori va consolida două grupuri europarlamentare. Riscul major îl constituie împingerea UE în gaura neagră ce tinde să devină Brexit.

acum 5 zile · comentarii (4)

Nu contenim să înscriem pagini noi în care să fie consemnate evenimentele negative care însoţesc nu numai numele, prestigiul şi credibilitatea României ca Stat Membru ci şi – aici este premiera absolută – parcursul său ca ţară care mai deţine puţin timp preşedinţia rotativă a Consiliului UE.

acum 8 zile · comentarii (9)

Când muzica vorbeşte, se ajunge ca Uvertura Leonora 3să răsune la Ateneu exact în momentul în care scandalul demiterii directorului Filarmonicii a atins punctul de fierbere. Pentru că geneza operei Fidelio, trecând prin etapa Leonore, nu face decât să afirme încă o dată greutatea drumului spre libertate. Un paradox este că această operă singulară a lui Beethoven provoacă emoţie indiferent dacă este cântată bine sau nu.

acum 8 zile · comentarii (1)

După unele ştiri de presă, 5 judecători ai CCR voiau să dea astăzi soluţia în cazul completelor specializate, pentru a tranşa rapid decizia de salvare a lui Dragnea şi a altor înalţi demnitari de la riscul de a înfunda puşcăria. Cu greu decizia a fost amânată până mâine la ora 10, la cererea a 4 judecători, justificată de timpul scurt scurs de la primirea raportului scris de Petre Lăzăroiu, judecător raportor în această speţă.

acum 10 zile · comentarii (44)

Un aprins conflict lingvistic, şi nu numai, pe Facebook şi în presă, pe o temă de corectitudine politică: are termenul „holocaust“ un singur sens şi o unică folosire în limbă? Fără contraofensivă („mea culpa“ asumată) şi fără miză reală, dacă judecăm la rece o opinie şi trei replici iscate în furia momentului, fără ca cineva să mai deschidă şi dicţionarul.

acum 10 zile · comentarii (43)

Interdicţia pe care o are dl. Hunor Kelemen de a intra în Ucraina a provocat reacţia vehementă a ministrului de externe al Ungariei, deşi preşedintele UDMR s-a prezentat la punctul de trecere a frontierei cu paşaport românesc. Disputa diplomatică dintre Ungaria şi Ucraina pentru drepturile unui cetăţean român aduce în discuţie o întrebare firească: dl. Hunor Kelemen mergea în Ucraina ca cetăţean al României sau al Ungariei?

acum 10 zile · comentarii (135)

Ştirea bombă a zilei de ieri a fost dată de către Victor Ponta. Pe lângă convingerea că problema juridică a lui Dragnea  va fi rezolvată la CCR în 10 aprilie, Ponta mai spune ceva: „Doar nu a scris Iordache sesizarea, a scris-o un judecător de la CCR şi a semnat-o Iordache”.  Dacă punem în balanţă experienţa lui Ponta în funcţia de premier, faptul că este jurist, că mai are  funcţionari fideli în stat, înclin să cred că ştie ce vorbeşte.

acum 12 zile · comentarii (31)

Promisiune electorală fermă a actualului prim-ministru al Israelului care-şi continuă cu fermitate demersul de extindere a teritoriului ţării sale, integrând teritorii declarate ca „ocupate abuziv” de numeroase documente ale ONU şi, ca atare, considerate a fi parte integrantă a unor alte state vecine Israelului. Problema depăşeşte cu mult, cu foarte mult, dimensiunile unei bătălii electorale sau spaţiul politicii interne a statului Israel.

acum 12 zile · comentarii (23)

Din ianuarie 2017, România şi românii cinstiţi trăiesc cu spaima iminenţei emiterii de guvernarea PSD-ALDE a unei sau mai multor ordonanţe de urgenţă al căror scop ar fi modificarea din temelii şi cu dedicaţie, în folosul preşedintelui aşa-zişilor social-democraţi români şi a altor inşi cu probleme penale, a legilor justiţiei.

acum 13 zile · comentarii (35)

Toate datele şi evenimentele ultimelor zile spijina afirmaţia din titlu. Mai toţi actorii din politică îşi fac acum calculele privind perioada post-Dragnea. Societatea românească,  sprijinită  de Bruxelles, a dovedit că are  anticorpii necesari pentru a se proteja de tendinţe dictatoriale venite de la persoane cărora puterea le-a luat minţile. Pentru că nu erau pregătite filosofic pentru putere.

acum 13 zile · comentarii (53)

O femeie, luptătoare anticorupţie şi complet începătoare în ale politicii, a câştigat, la 42 de ani, cursa pentru preşedinţia Slovaciei. Ei au reuşit să se adune în spatele unui avocate pentru drepturile omului şi contra corupţiei, cu un istoric public de asemenea procese, în vreme ce noi ne prezentăm la europarlamentare cu liste integral epurate de oricine s-a luptat pe bune cu statul prin procese pentru concetăţenii săi.

acum 18 zile · comentarii (0)

Începutul lunii aprilie 2019 aduce o abordare nouă în comunicarea cu utilizatorii platformei online a centrului de examinări lingvistice EECentre: site-ul se relansează cu o interfaţă actualizată, modernă şi prietenoasă.

acum 19 zile · comentarii (1)