Buzău: Muţiu se întoarce la Gloria

Buzău: Muţiu se întoarce la Gloria

Fostul atacant al Gloriei, Muţiu, se întoarce la Buzău. În plină criză financiară şi aproape de faliment, clubul din Crâng face primul transfer în 2010. Atacantul în vârstă de 32 de ani, Constantin Muţiu se va prezenta luni, la reunirea echipei, urmând ca zilele următoare să se puna la punct şi ultimele detalii ale contractului.

Buzău: Profesori disponibilizaţi şi clase comasate

Buzău: Profesori disponibilizaţi şi clase comasate

După ce au fost trimişi în concediu fără plată şi li s-au tăiat sporurile, profesorii au primit o nouă lovitură. De la 1 septembrie 2010, la nivelul ţării vor fi reduse 15.000 de posturi din învăţământ. La nivelul judeţului Buzău, 324 de posturi vor fi reduse, ceea ce înseamnă că dascălii vor rămâne fără locuri de muncă.

Buzău: Tunelul pietonal, oază de mizerie în gara CFR

Buzău: Tunelul pietonal, oază de mizerie în gara CFR

Pe afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul. Aşa poate fi descrisă, în alte cuvinte, situaţia recent modernizatei staţii CFR din Buzău. Mai precis, clădirea complet refăcută a gării contrastează puternic cu pasajul pietonal, care face legătura între peroane. Din cauza pereţilor degradaţi, a mirosului pestilenţial, a bălţilor care se acumulează după fiecare ploaie, tunelul este aproape pustiu, pasagerii preferând să tra

Dinţii buzoienilor trebuie să doară doar ziua

Dinţii buzoienilor trebuie să doară doar ziua

Dacă au dureri de dinţi noaptea, buzoienii nu au altceva de făcut decât să aştepte dimineaţa. De mai bine de zece ani locuitorii oraşului nu au un cabinet stomatologic care să rezolve urgenţele apărute pe timpul nopţii, iar în lipsa acestuia, oamenii se tratează cum pot.

Profesorii buzoieni recuperează orele pierdute pe parcurs

Profesorii buzoieni recuperează orele pierdute pe parcurs

Profesorii buzoieni încep să recupereze orele nepredate în decembrie. Este vorba de concediul forţat şi fără plată al profesorilor, concediu care i-ar fi putut aduce pe elevii din judeş la şcoală şi sâmbăta. Cum Ministerul Educaţiei n-a luat nicio hotărâre în acest sens și nu a oferit nici alternative de recuperare, decizia a aparținut fiecărui inspectorat în parte.

Veşti proaste pentru gimnasta Gabriela Drăgoi

Veşti proaste pentru gimnasta Gabriela Drăgoi

Gabi Drăgoi, gimnasta buzoiană, riscă să piardă Campionatele Europene ce vor avea loc în luna aprilie, la Birmingham din cauza problemelor de sănătate. Ea urmează să se opereze la piciorul stâng, mai precis la tibie, şi are puţine şanse să se recupereze până la începerea competiţiei.

Miniştrii de Finanţe ai Franţei şi Germaniei au propus formarea unui buget al zonei euro menit să reducă discrepanţele economice. Propunerea e de bun-simţ, având în vedere incompletitudinea uniunii monetare ca arhitectură instituţională şi aranjamente de politici. De mult timp, experţi şi responsabili politici îmbrăţişează teza că lipsa aranjamentelor de ordin fiscal (ce nu trebuie reduse la „reguli”) e o carenţă majoră a funcţionării zonei euro.

acum 10 ore · comentarii (0)

Este întrebarea care se ridică după remanierea guvernului la CEx-ul de luni. Miniştrii care au fost daţi afară de Dragnea au revenit în guvern, Darius Vâlcov n-a mai prezentat el evaluarea miniştrilor, remanierea a fost amânată câteva săptămâni, timp în care premierul Dăncilă se plimba prin ţări exotice, Ecaterina Andronescu, un duşman declarat al lui Dragnea, a revenit în guvern, Toader n-a fost remaniat.

acum 11 ore · comentarii (10)

Primul moment când mi-am pus serios problema abandonării „centrismului” a fost la o şcoală de vară din timpul facultăţii. Seminarul era condus de unul dintre liderii de opinie ai umanismului secular de la noi, din acea şcoală care ceruse recent ca clopotele bisericii să fie interzise în spaţiul public, şi icoanele şi orele de religie să fie interzise în şcoli, pe motiv că ar încălca „libertatea de conştiinţă” a unei minorităţi.

Peste doar câteva zile, la Buenos Aires, cu ocazia Summitului G20 (26-30 noiembrie), urmează să aibă loc o mult aşteptată întâlnire Trump-Putin, cu atât mai interesantă cu cât, din motive neelucidate public, cei doi nu au avut timp pentru discuţia despre care se spune că ar fi fost programată şi anulată în ultimul moment, la Paris, în climatul oarecum furtunos declanşt de acuzaţiile preşedintelui american la adresa gazdelor sale franceze.

Sunt ipotezele implicite sau explicite făcute de mass-media înţelese, deliberate, gândite de cetăţeni? Cine controlează şi dă formă agendei politice a noului mediu mass-media? Care sunt caracteristicile acestei noi epoci media? La aceste întrebări ne răspund Michael Delli Carpini şi Bruce Williams de la Universitatea din Pennsylvania.

acum 5 zile · comentarii (0)

Convulsiile lagărului socialist (Berlin-1953, Budapesta-1956, Praga-1968), mişcările „Carta '77” din Cehoslovacia şi „Solidaritatea” poloneză, integrarea economică a Comuni­tăţii Economice Europene (CEE) şi încercarea de unificare politică a acesteia, ca urmare a „Ra­portului Tindemans” (decembrie 1975), au fost percepute ca o veritabilă provocare stra­tegică pentru Uniunea Sovietică.

acum 6 zile · comentarii (3)

Cam asta este perspectiva, căci, de ieri de las prânz, oficialii care gerează treburile României de acum au decis că a venit timpul să iasă la luptă dreaptă împotriva exploatatorilor, capitaliştilor criminali care sug sudorea poporului după ce, adevăraţi vampiri internaţionali, ne istoviseră de sânge şi de alte fluide esenţiale.

acum 6 zile · comentarii (65)

În timpul vizitei în RSSM a Comisiei de la Moscova, condusă de E. N. Auelbekov, prim-vicepreşedintele Sovietului Suprem al URSS, Anatoli I. Lukianov, a telefonat, în cursul zilei de 7 septembrie 1989, la Comitetul Orăşenesc al PCM Tiraspol şi a discutat cu primul-secretar L. V. Ţurcan şi cu V. M. Râleakov, liderul OSTK şi co-preşedintele Comitetului republican de grevă, despre situaţia locală şi cea din RSSM.

acum 8 zile · comentarii (0)

Cuvântarea lui Emmanuel Macron la centenarul armistiţiului punctează unul din cele mai importante motive pentru care memoria hidosului măcel care a fost Primul Război Mondial trebuie ţinută vie. Agenţiile de presă au preluat mesajul preşedintelui francez. Macron a incriminat naţionalismul, etichetându-l drept antonim al patriotismului.

acum 8 zile · comentarii (14)

Sfârşitul săptămânii trecute a marcat una dintre cele mai negre pagini ale evoluţiei Europei şi a Occidentului în ultimii ani. Una din cele mai mari temeri ale României, ca a oricărui alt stat din Estul Europei, nou intrat în Occident după prăbuşirea Zidului Berlinului, a fost întotdeauna să nu trebuiască vreodată să aleagă între doi dintre principalii piloni ai securităţii sale: SUA şi Europa.

acum 8 zile · comentarii (108)

Aceasta mi se pare a fi vestea bună. Ultimele evenimente spre această concluzie ne îndreaptă. Magistraţii, majoritatea lor, şi-au luat în serios menirea şi nu mai pot fi opriţi din drum. Nu i-a oprit nici mafia siciliană pe magistraţii italieni, inclusiv cu asasinate şi teroare. Cu atât mai puţin în România secolului XXI, membru UE şi NATO. Încercările de a-i pune botniţă, gen episodul Kovesi sau decizii discutabile ale CCR, au efectul contrar.

acum 11 zile · comentarii (26)

Încep acest articol printr-o confesiune: ca deputat în Comisiile pentru muncă şi protecţie socială şi pentru Egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, aflat la primul mandat, nu credeam că voi găsi atât de multă tracţiune în echipa lărgită de oameni cu care am lucrat pentru acest proiect de lege.

acum 12 zile · comentarii (1)

România, Belgia şi Italia sunt singurele ţari din Uniunea Europeană unde ecartul dintre cheltuieli şi venituri se va mări într-o perioadă în care ritmul de creştere economică atât la nivelul zonei euro, cât şi la nivelul întregii Uniuni începe să încetinească.

acum 12 zile · comentarii (1)

Sir Roger Scruton, un foarte cunoscut filozof conservator britanic, fellow al Academiei Britanice, realizator de emisiuni la BBC şi autor al peste 50 de cărţi, este atacat de publicaţia de stânga The Mirror şi acuzat de antisemitism.

acum 12 zile · comentarii (3)

Decizia Curţii Supreme de Justiţie din R.Moldova de a respinge recursul avocatului fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, în chestiunea cetăţeniei moldoveneşti anulate de preşedintele R.Moldova reprezintă o lovitură adresată unionismului de peste Prut în contextul alegerilor parlamentare din această iarnă.

acum 12 zile · comentarii (2)

A ezitat mult timp să ajungă la măsuri draconice precum excluderi din partid. Şi avea dreptate, dar între timp l-a lăsat prudenţa. Dragnea confundă partidul cu cei 65 de membri ai CEx. Faptul că aceştia au votat cum au votat nu are prea mare relevanţă. În 2018, orice partid este format din oameni vii, care văd încotro se îndreaptă ţara, care nu au funcţii de pierdut şi care nu sunt cuplaţi la conductele de bani publici.

acum 14 zile · comentarii (12)

Federaţia Rusă îşi continuă acţiunea agresivă pe toate meridianele, cu diferite mijloace, majoritatea din spectrul războiului hibrid. Dacă la început viza exclusiv spaţiul post-sovietic, acţiunile agresive ale Rusiei au început să vizeze spaţiile unde a avut baze militare şi interese, pentru ca ulterior să se extindă la nivelul întregii lumi. Şi nu mai este vorba acum doar despre război informaţional, aparent benign.

acum 18 zile · comentarii (71)