Buzău: Calendar creştinesc şi de tradiţii româneşti, lansat la Muzeul Judeţean

Buzău: Calendar creştinesc şi de tradiţii româneşti, lansat la Muzeul Judeţean

Muzeul Judeţean Buzău a lansat astăzi la Sala de Expoziţii Temporare  „Calendarul creştinesc şi  tradiţii româneşti”. Lucrarea de 88 de pagini, structurată în trei părţi, cuprinde explicaţii pentru toate sărbătorile înscrise cu roşu în calendarul creştin ortodox, plus sărbătorile pascale cu dată variabilă. Explicaţiile sunt însoţite de 42 de imagini reprezentative, câte una pentru fiecare sărbătoare pre

Voleibaliştii buzoieni sunt săraci lipiţi

 Voleibaliştii buzoieni sunt săraci lipiţi

Dacia Buzău este din nou într-o situaţie disperată. Cu antrenorul bolnav şi doar cu o singură victorie în 13 etape, voleibaliştii buzoieni au rămas şi fără bani. Sumele alocate de Primarie s-au epuizat iar în contul clubului au mai ramas câţiva lei, pentru meciul cu Zalăul, care se va disputa duminică la Buzău.

PORTRET:Robert Măiţă, un colecţionar cu acte-n regulă

PORTRET:Robert Măiţă, un colecţionar cu acte-n regulă

Are doar 14 ani şi de la vârsta de 9 ani strânge monede şi bancnote dintre cele mai rare, folosite în trecut. Pasiunea sa pentru numismatică s-a manifestat încă de pe băncile clasei I, când părinţii săi, oameni de afaceri, au început să îi aducă monede din alte ţări, iar în clasa a IV- a primit un pumn de monede din Statele Unite ale Americii.

VIDEO Buzău: Poliţia îi caută pe vandalii rablelor

VIDEO Buzău: Poliţia îi caută pe vandalii rablelor

Băieţii de cartier au o nouă distracţie: întorc rablele vecinilor cu roţile în sus. Iar ca distracţia să fie mai mare, se şi filmează în timpul acţiunii şi postează imaginile pe site-uri publice. Ceea ce nu ştiu ei este faptul că mai au de dat gata alte 199 de rable care zac în parcările din oraş dar poliţia este deja pe urmele lor.

Buzău: Vaccinul anti-porcină a ajuns după gratii

Buzău: Vaccinul anti-porcină a ajuns după gratii

Informaţiile cu privire la utilitatea campaniei de vaccinare împotriva gripei porcine circulă pretutindeni, şi nici măcar gratiile arestului nu le pot stăvili. Dovadă este solicitarea venită de la doi „locatari” ai beciului Poliţiei Buzău, care au cerut zilele trecute să fie vaccinaţi cu Cantgrip, pentru a evita îmbolnăvirea cu porcină.

Am din ce în ce mai des discuţia asta. Am avut discuţii relativ similare şi în guvernul technocrat, când o mulţime de oameni foarte bine intenţionaţi, dar şi alţii foarte vocali, preocupaţi de binele tărişoarei şi gata de orice sacrificiu, deveneau brusc loviţi de incapacitate când auzeau de problemele sistemice, orarul de lucru şi mai ales de plata la guvern sau în ministere.

acum 7 ore · comentarii (3)

PSD încă părea un partid solid chiar şi după un an şi jumătate de guvernare anemică, trei premieri schimbaţi, sute de zile de proteste de stradă, un preşedinte de partid dublu condamnat penal şi multe alte gafe zilnice din cauza incompetenţei miniştrilor. Partidul stat a pierdut însă viitoarele alegeri pe mâna sa în doar câteva zile.

Am avut surpriza să găsesc idei şi comentarii pertinente referitoare la natura şi valabilitatea gazelor folosite în 10 august la reprimarea manifestaţiilor. Le-am adunat aici, în speranţa că persoanele interesate vor fi mai lămurite asupra a ce s-a întâmplat la manifestaţia din 10 august.  De asemenea, link-urile postate vor putea veni în sprijinul anchetatorilor de la Parchetul Militar.

acum 4 zile · comentarii (26)

Ieri a fost publicat un comunicat comun din partea organismul special creat în Parlamentul European pentru supravegherea negocierilor pe Brexit (Brexit Steering Group), foarte activ şi influent prin relaţia sa de putere şi capacitatea de negociere cu Comsia Europeană şi Consiliu.  îngrijorată despre planurile post-Brexit de înregistrare a cetăţenilor din UE-27.

acum 4 zile · comentarii (27)

În mod normal, consider că este nevoie să vă scriu mai întâi, dumneavoastră, lideri partidelor politice din opoziţia parlamentară. În data de 10/11 august 2018, în România, a avut loc un grav atentat la adresa democraţiei româneşti. Mitingul organizat de către Diaspora a fost înăbuşit cu o duritate ce aminteşte de evenimentele din noiembrie 1987, decembrie 1989, iunie 1990.

acum 7 zile · comentarii (6)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 7 zile · comentarii (9)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 9 zile · comentarii (47)

Diseară mă întorc în ţara-n care m-am născut. Mâine, 10 august, va avea loc marea unire a românilor de pretutindeni. Vom manifesta, împreună, pentru democraţie, pentru ca România să nu ajungă un Franken-Stat precum Polonia şi Ungaria. Pentru că, oameni buni, pe lângă pesta porcină africană, suntem infectaţi cu ceva mult, mult mai grav: cu „nedemocraţie“.

acum 12 zile · comentarii (21)

Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

acum 12 zile · comentarii (4)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 14 zile · comentarii (26)
Postari Recente