Ţiganii din Cândeşti au aşteptat curentul ca să-şi tragă antene satelit

Ţiganii din Cândeşti au aşteptat curentul ca să-şi tragă antene satelit

Peste 50 de familii de ţigani din localitatea Cândeşti, aflată la zece kilometri de municipiul Buzău, au păşit în noul an cu becurile aprinse şi televizoarele deschise pe Taraf TV. Asta, pentru că, la finele anului trecut, primăria Verneşti le-a tras curent electric în bordeie, pe gratis, autorităţile locale fiind beneficiarul unor fonduri PHARE destinate electrificării gospodăriilor locuite de romi.

Meseria de bonă, necunoscută la Buzău

Meseria de bonă, necunoscută  la Buzău

În plină criză financiară, când foarte multe femei se vaită că au rămas fără locuri de muncă, în Buzău este cerere mare pe un segment neacoperit încă de nimeni. Mamele se vaită că au probleme mari cu găsirea unei bone pentru copilaşi şi asta pentru că nu există o firmă specializată care să se ocupe de recrutarea şi angajarea femeilor care pot face faţă unei astfel de meserii.

La Buzău, viscolul face ravagii

La Buzău, viscolul face ravagii

Gerul şi viscolul au pus stăpânire pe judeţul Buzău. Poliţa a luat în această noapte decizia să închidă un drum naţional şi 10 drumuri judeţene din cauza viscolului puternic care aduce zăpada din câmp pe carsabil iar vizibilitatea este extrem de redusă. Şoferii sunt sfătuiţi ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze.

Parcurile buzoiene au fost conectate la internet

Parcurile buzoiene au fost conectate la internet

Parcurile Sfinţii Îngeri şi B.P.Haşdeu ar putea deveni, în zilele însorite, locul de pelerinaj al internauţilor din municipiul Buzău. Asta, pentru că cele două locaţii se află în raza de acoperire a unor hot-spot-uri înfiinţate de primărie, care asigură internet gratuit de mare viteză.

Socializarea pe internet, un pericol pentru adolescenţi

Socializarea pe internet, un pericol pentru adolescenţi

Tot mai mulţi tineri au devenit utilizatori ai internetului. Grav este faptul că aceştia nu îl folosesc numai pentru a se documenta, ci şi pentru a socializa. Nu de puţine ori au fost cazuri în care un adolescent nu a mai putut fi dezlipit din faţa calculatorului, iar odată cu trecerea timpului contactele directe cu alţi oameni au dispărut.

Am din ce în ce mai des discuţia asta. Am avut discuţii relativ similare şi în guvernul technocrat, când o mulţime de oameni foarte bine intenţionaţi, dar şi alţii foarte vocali, preocupaţi de binele tărişoarei şi gata de orice sacrificiu, deveneau brusc loviţi de incapacitate când auzeau de problemele sistemice, orarul de lucru şi mai ales de plata la guvern sau în ministere.

acum 7 ore · comentarii (3)

PSD încă părea un partid solid chiar şi după un an şi jumătate de guvernare anemică, trei premieri schimbaţi, sute de zile de proteste de stradă, un preşedinte de partid dublu condamnat penal şi multe alte gafe zilnice din cauza incompetenţei miniştrilor. Partidul stat a pierdut însă viitoarele alegeri pe mâna sa în doar câteva zile.

Am avut surpriza să găsesc idei şi comentarii pertinente referitoare la natura şi valabilitatea gazelor folosite în 10 august la reprimarea manifestaţiilor. Le-am adunat aici, în speranţa că persoanele interesate vor fi mai lămurite asupra a ce s-a întâmplat la manifestaţia din 10 august.  De asemenea, link-urile postate vor putea veni în sprijinul anchetatorilor de la Parchetul Militar.

acum 4 zile · comentarii (26)

Ieri a fost publicat un comunicat comun din partea organismul special creat în Parlamentul European pentru supravegherea negocierilor pe Brexit (Brexit Steering Group), foarte activ şi influent prin relaţia sa de putere şi capacitatea de negociere cu Comsia Europeană şi Consiliu.  îngrijorată despre planurile post-Brexit de înregistrare a cetăţenilor din UE-27.

acum 4 zile · comentarii (27)

În mod normal, consider că este nevoie să vă scriu mai întâi, dumneavoastră, lideri partidelor politice din opoziţia parlamentară. În data de 10/11 august 2018, în România, a avut loc un grav atentat la adresa democraţiei româneşti. Mitingul organizat de către Diaspora a fost înăbuşit cu o duritate ce aminteşte de evenimentele din noiembrie 1987, decembrie 1989, iunie 1990.

acum 7 zile · comentarii (6)

Bine-aţi revenit acasă! Am plâns împreună la revedere - ne-au ajutat şi jandarmii, e drept. Am strigat împreună pentru o ţară normală, pentru justiţie, pentru o guvernare competentă. După trei seri petrecute împreună apare întrebarea: „şi-acum, ce facem?“. Ţara este în continuare condusă de aceiaşi hoţi şi de aceiaşi incompetenţi, care v-au mai şi batjocorit, insultat, bătut, minţit.

acum 7 zile · comentarii (9)

M-am pregătit pentru noaptea asta. Am avut emoţii, ca orice femeie care pleacă să-şi întâlnească alesul (de alţii) şi să îi spună sincer, privindu-l în ochi, tot ce simte ea pentru el. La 4 dimineaţa, pe 10 august, după o noapte nedormită, plecam spre aeroport, cu un rucsac în care am îndesat o pereche de blugi, nişte adidaşi şi o bucată de cozonac, să-l împărţim, dacă e.

acum 9 zile · comentarii (47)

Diseară mă întorc în ţara-n care m-am născut. Mâine, 10 august, va avea loc marea unire a românilor de pretutindeni. Vom manifesta, împreună, pentru democraţie, pentru ca România să nu ajungă un Franken-Stat precum Polonia şi Ungaria. Pentru că, oameni buni, pe lângă pesta porcină africană, suntem infectaţi cu ceva mult, mult mai grav: cu „nedemocraţie“.

acum 12 zile · comentarii (21)

Primul set al sancţiunilor economice impuse Iranului de către Administraţia Trump a intrat deja în vigoare, urmărindu-se astfel interzicerea guvernului iranian să achiziţioneze dolari americani sau să vândă titluri de stat. Totodată, sancţiunile afectează importurile iraniene de granit, aluminiu, oţel, cărbune sau unele aplicaţii software, dar şi exporturile iraniene de covoare persane sau industria auto din această ţară.

acum 12 zile · comentarii (4)

SUA au anunţat noi tarife la importurile din China; Beijing-ul pregăteşte măsuri de retaliere. Această axă de conflict comercial ascuţit nu este singura. Vizita lui Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, la Washington s-a soldat cu un armistiţiu privind tarifele aplicate la automobile – americanii reproşează europenilor care ar beneficia de o asimetrie majoră în acest domeniu.

acum 14 zile · comentarii (26)
Postari Recente